Patru administratori de firme din Mioveni trimiși în judecată de D.N.A. pentru un prejudiciu de 10 milioane de euro

# Din Florea, administratorul Flash Center: D.N.A. m-a chemat pentru o firmă de aici, din Mioveni, de unde am luat marfă… eu mi-am plătit impozitele… La 13 aprilie, în anul 1452, se încheia Tratatul de pace de la Adrianopol între Ungaria şi Imperiul Otoman, ratificat la Seghedin şi mijlocit de domnul Vladislav al II-lea al Munteniei. Turcii se obligau să înceteze atacurile asupra Munteniei, Transilvaniei, Ungariei, Serbiei şi să nu ridice noi fortificaţii de-a lungul Dunării. Munteniei i se garanta autonomia, cu obligaţia să plătească regulat haraciul către Poartă şi să-şi îndeplinească obligaţiile de vasalitate faţă de coroana Ungară.
Cu sute de ani mai târziu, exact la aceeași dată, adică 13 aprilie, D.N.A. Pitești atacă mediul privat de afaceri, trimițând în judecată patru administratori de firme din Mioveni, pentru un prejudiciu estimat la circa 10 milioane de euro. În cazul a doi dintre aceștia instituția a impus și sechestru asigurator asupra bunurilor mobile și imobile. Iată comunicatul Direcției Naționale Anticorupție nr. 245  din 13 aprilie a.c.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: MITU CONSTANTIN, asociat și administrator al S.C. UTILAJE CONSTRUCT 2000 S.R.L. Mioveni, S.C. LEMN CONSTRCUT FORESTA S.A. Mioveni și S.C. AUTO DIVERS MOTOR S.R.L. Slatina, DIN FLOREA, asociat și administrator al S.C. FLASH CENTER AG S.R.L. Mioveni, POPESCU IRINEU, acționar și director general al S.C. DÂMBOVIȚA CONSTRUCȚII S.A. – Târgoviște, DUȚESCU IULIAN, asociat unic și administrator al S.C. DIANA S.R.L. Târgoviște și ȚÎRCOMNICU MARIN, asociat și administrator al S.C. PRO INVEST TRADE S.R.L. Pitești, în sarcina cărora s-au reținut următoarele infracțiuni:
- asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni,
- înșelăciune cu consecințe deosebit de grave,
- evaziune fiscală în formă continuată,
- spălarea banilor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2003 – 2004, inculpații Mitu Constantin, Din Florea, Popescu Irineu, Duțescu Iulian și Țărcomnicu Marin, în calitate de reprezentanți ai societăților comerciale menționate, s-au asociat în vederea obținerii unor sume consistente de bani de la bugetul de stat prin folosirea acestor firme pe care, după încasarea sumelor, le-au falimentat și înstrăinat. Concret, aceștia au indus în eroare autoritățile financiar – fiscale solicitând rambursări ilegale de TVA. Obținerea sumei totale de 8.291.685 lei (echivalentul a aproximativ 2.126.073 euro) s-a realizat pe baza unor facturi fiscale false referitoare la achiziții fictive de componente auto la prețuri supraevaluate, care în realitate nu avea valoare comercială (aveau un grad ridicat de uzură și nu aveau certificat de calitate și conformitate). De asemenea, inculpații au înregistrat în contabilitatea acelorași societăți comerciale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori alte operațiuni fictive în scopul sustragerii de la plata unor taxe și impozite în valoare totală de 12.219.204,5 lei (echivalentul a aproximativ 3.133.129 euro).
Pentru a da aparența de legalitate a banilor obținuți în mod ilegal în modalitatea descrisă mai sus, inculpații au înregistrat operațiuni de comerț fictive în valoare totală de 21.679.533 lei (echivalentul a aproximativ 5.781.208 euro).
În vederea recuperării pagubelor create, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților Din Florea și Popescu Irineu, nefiind identificate bunuri în patrimoniul celorlalți inculpați.
# Reporter: Bună ziua, de la ziar suntem. Cum comentați trimiterea Dvs. în judecată, instituirea sechestrului și celelalte măsuri luate? Se vorbește de sume colosale, de 10 milioane de euro…
Din Florea: Nu știu despre ce este vorba, pe mine D.N.A. m-a chemat pentru o firmă de aici, din Mioveni, de unde am luat marfă. Există o hotărâre judecătorească pe care le-am pus-o la dispoziție…, există o hârtie de la Fisc către Tribunal prin care se spune că mi-am plătit impozitele… dânșii însă insistă… Eu am cumpărat niște marfă de aici, de la o societate, marfă pe care, ulterior, am vândut-o. Am plătit impozitele, tot. Mai departe, nu știu despre ce este vorba. Le-am dat declarație și dânșilor (procurorilor D.N.A.  n.r.), le-am dat și hârtiile respective…
# Reporter: În anchetă vedem că sunteți inclus alături de Mitu Constantin, Popescu Irineu, Duțescu Iulian și Țărcomnicu Marin
Din Florea: Ăsta e capul răutăților, Mitu.
# Reporter: Mitu Constantin?
Din Florea: Da. Acesta nu are impozitele plătite. Eu sunt în regulă, vă voi arăta hârtiile care demonstrează acest fapt.
Material realizat de Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea