Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Nu vreau să bulversez sistemul public, dar trebuie revizuit numărul de bugetari”

Sunt în toi chinurile facerii reformei care să aducă bani la buget. Săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a tot discutat despre ce măsuri de austeritate s-ar putea lua pentru a face economie, de dragul PNRR-ului. Dacă nu reuşesc, nu mai vin mai de la UE şi deci proiectele în derulare (multe la număr) rămân fără finanţare. Deocamdată, PSD şi PNL resping ideea tăierii salariilor bugetarilor şi a îngheţării angajărilor la stat. O altă idee a guvernanţilor e supraimpozitarea salariilor care depăşesc 25000 de lei, dar nici aici nu s-au pus de acord.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a venit zilele trecute cu o veste greu de digerat – „revizuirea numărului de bugetari”. Cu alte cuvinte, restructurări de personal în sistemul public.

 

„Nu ne putem ascunde, nu este o poziție lăudabilă. Nu știu dacă supraimpozitarea se poate aplica doar bugetarilor, este o chestie de drept constituțional. Ca specialist în finanțe, o regulă fiscală trebuie să fie unitară.

 

Scenariul doi constă în revizuirea numărului de bugetari. Acest scenariu trebuie asumat politic, este o decizie de Coaliție. Va trebui să fie o reducere semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile. Nu vreau să bulversez pe cei din sectorul public, dar e o realitate reforma, e scrisă negru pe alb în PNRR”, a declarat Marcel Boloș pentru Libertatea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea