De ce nu este judecat Dobrinoiu în stare de libertate? (II)

# Magistrații Tribunalului Argeș au respins, săptămâna trecută, cererea fostului șef al Direcției Silvice de eliberare sub control judiciar. Miercurea trecută, în data de 18 aprilie a.c., fostul șef al Direcției Silvice Argeș, Ion Dobrinoiu, a apărut din nou în fața magistraților Tribunalului Argeș. Acesta a formulat, pentru a doua oară, o cerere de eliberare sub control judiciar. În mod oarecum ciudat și neașteptat, magistrații au respins cererea formulată, deși, în urmă cu o lună, Dobrinoiu primise tot de la Tribunal aviz favorabil părăsirii arestului.
18.04.2012, încheiere de şedinţă - nr. 4
In temeiul disp.art.160 ind.8a alin.6 C.p.p. respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Dobrinoiu Ion. Obligă pe inculpat la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18 aprilie 2012, la Tribunalul Argeş-Secţia Penală.

După cum se poate observa în încheierea de ședință prezentată mai sus, cererea este respinsă în temeiul dispozițiilor art. 160 indice 8a. Ei bine, în data de 9 martie, dispozițiile aceluiași articol au fost invocate pentru  dispunerea eliberării sub control judiciar, hotărâre atacată însă, la data respectivă, cu recurs de procurorii D.N.A.
09.03.2012 Hotarâre - nr. 145/2012
În temeiul dispoziţiilor art. 160/8a alin. 2 Cod procedură penală, admite cererea formulată de petentul - inculpat DOBRINOIU ION şi dispune punerea în libertate provizorie sub control judiciar a acestuia de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 1417/109/2012 din 24.02.2012 emis de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 1417/109/2012, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri... În temeiul dispoziţiilor art. 160 alin. 3/1 Cod procedură penală instituie în sarcina inculpatului următoarele obligaţii; a)să nu se apropie de inculpatul Păun, de martori, de membrii familiei acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; b)să nu exercite profesia şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare ci rea credinţă a obligaţiilor care îi revin se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în termen de 24 de ore . Pronunţată în şedinţa publică din data de 09 Martie 2012, la Tribunalul Argeş secţia penală.

Deși probele care au dus la arestarea fostului șef al Direcției Silvice Argeș nu mai rezistă, nimic nu se schimbă. De ce?...

Arestarea lui Ion Dobrinoiu a fost dispusă, așa cum am mai scris, în urma unei declarații – a treia la rând – date de Florin Păun, administratorul unei societăți comerciale de prelucrare a lemnului, cu mult timp după miezul nopții. Declarația a fost retrasă însă de acesta, Păun menținându-le pe primele două, care concordă cu declarațiile lui Ion Dobrinoiu. Ori, dacă declarația cu pricina a dus la arestare, retragerea ei de ce nu produce nici un efect? De ce, în continuare, un om care trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție este ținut alături de criminali, drogați și violatori? Dobrinoiu nu se mai poate întoarce în funcția deținută anterior, la conducerea instituției fiind deja numită o altă persoană,  nu are antecedente penale, are un statut social și familial solid, nu a încercat și nu încearcă în niciun fel să obstrucționeze justiția.

La termenul de miercurea trecută, Dobrinoiu a fost ținut jumătate de zi pe holurile Tribunalului

Persoanele arestate sunt aduse, în ziua de judecată, cu duba poliției. Dis de dimineață, miercuri, duba a parcat la intrarea laterală a instituției, în ea aflându-se, la grămadă, criminali, violatori și alte categorii de infractori. Ora de judecare a lui Dobrinoiu a fost fixată, inițial, pentru orele 11.
Numai că, deși avocații au fost punctuali (Ion Dobrinoiu este reprezentat de avocatul Grigoroiu), nu s-a putut ține ședință la ora fixată pentru că… nu venise procurorul D.N.A. Acesta și-a anunțat sosirea undeva după ora 12. Fostul șef al Direcției Silvice, flancat de doi gardieni, a așteptat în picioare o lungă bucată de timp începerea procesului. Apoi, aflându-se de întârziere, a fost condus înapoi în sălile speciale din spatele instituției. Imediat i-a venit rândul unui acuzat de tentativă de omor. Inadmisibil, domnilor.  INADMISIBIL! Un om bolnav, un om al cărui statut social câștigat într-o viață de muncă, este înjosit îngrozitor, minut cu minut. Un om cu studii superioare, un părinte, un fost vârf al administrației locale, este tratat – fără a se fi decis dacă este vinovat sau nu – asemeni unui animal. INADMISIBIL!!!  Vom reveni.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea