Mai mulți tinerii din Pitești au reprezentat România la un important concurs european

 

Mai mulți tineri din Pitești au fost desemnați câștigătorii naționali ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Proiectul câștigător din România a fost ”European Journey A Unity Adventure”, un joc de societate extrem de interesant. Pe 12 mai, câștigători naționali au fost invitați la ceremonia de decernare din Aachen, unde au fost anunțați cei trei câștigători ai Uniunii Europene. Chiar dacă proiectul țării noastre nu s-a aflat printre câștigători, argeșenii au reprezentat cu mândrie România la ceremonia European Charlemagne Youth Prize din Aachen, jocul creat de ei fiind foarte apreciat.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este un premiu acordat proiectelor gestionate de tineri care sprijină democrația în Europa și promovează cooperarea și înțelegerea atât în Europa, cât și la nivel internațional. Premiul este un proiect comun al Parlamentul European și al Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen și a fost creat în 2008.

Săptămâna trecută, tinerii piteșteni au fost felicitați și de către primarul Cristian Gentea.

„Nu este o noutate faptul că în Pitești avem tineri inteligenți și implicați în tot felul de proiecte! Am fost însă surprins, din nou, de inventivitatea și de capacitatea lor de a acoperi oportunitățile de promovare ale orașului lor și ale țării lor. Am cunoscut o echipă de 5 adolescenți care au fost invitați ai Parlamentului European, la Aachen, în Germania, pentru a-și prezenta, în ceremonia de gală a Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne, proiectul câștigător la nivel național în cadrul concursului european ”Charlemagne Youth Prize” 2023. Elevi ai Colegiului Național „I.C. Brătianu”, cei 5 premiați au creat un joc de societate extrem de interesant, apreciat la Strasbourg, prin care sunt promovate valorile Uniunii Europene. În 9-10 iunie, vor fi onorați din nou, în Parlamentul European, în Franța. Își doresc să transmită ștafeta colegilor lor mai mici, din orice liceu sau colegiu piteștean: „câștigați toate premiile pentru voi și pentru Pitești. E suficient să vreți, aplicați și implicați-vă!”. I-am felicitat și, de astăzi, acești tineri ne sunt parteneri în Pitești, în proiectele ce le sunt dedicate: sport, artă, știință”, a precizat Cristian Gentea, pe Facebook.

Conform Biroului Parlamentului European în România, Proiectul câștigător din România a fost ”European Journey A Unity Adventure”, creat și implementat de Cristina Dijmărescu (21 ani) și Andreea Dijmărescu (17 ani), două surori din orașul Pitești, pasionate de jocurile de tip boardgame. Prin intermediul acestui proiect, tinerele au creat un joc prin care promovează valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor.

„Mulțumesc tuturor celor care au facut parte din acest proiect și ne-au susținut în aceste luni! Noi, niște copii din Pitești cu un vis măreț, am reușit să obținem locul 1 la nivel național și să reprezentăm România la ceremonia European Charlemagne Youth Prize din Aachen”, a spus Cristina Dijmărescu, pe Facebook.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea