Muzeul Golești a împlinit 84 de ani de la înființare!

Muzeul Golești, numit inițial după numele cărturarului Dinicu Golescu, a fost fondat în anul 1939, cu scopul de a conserva și promova patrimoniul și memoria istorică a uneia dintre cele mai importante familii boierești din Țara Românească, cea a Goleștilor.

 

De-a lungul anilor, muzeul a devenit un loc emblematic în care istoria, arta și tradițiile se întâlnesc și se păstrează cu grijă. Aici și-au găsit locul numeroase colecții și exponate de mare valoare, ce oferă ocazia vizitatorului de a-și plimba privirea fascinantă în trecutul bogat al națiunii române, de a explora tradiții și obiceiuri care ne conferă identitate.

 

Iustin Dejanu, director: ”Cu bucurie și mândrie, aniversăm 84 de ani de la fondarea Muzeului Golești.  Această instituție de prestigiu, situată lângă dealurile încărcate de vii ale orașului Ștefănești, duce mai departe o moștenire culturală seculară. Vizitatorii Muzeului Golești sunt întâmpinați de atmosfera autentică a unei reședințe boierești din secolul al XIX-lea. Picturi, mobilier, obiecte de artă, cărți și documente istorice sunt expuse cu grijă și devotament, transmițând emoție și cunoaștere. Prin intermediul expozițiilor permanente și temporare, muzeul oferă o incursiune captivantă în istoria familiei Golescu și a epocii de renaștere națională, care a debutat cu Revoluția din 1821. Prin muzeul în aer liber, celebrăm tradițiile satului românesc, profunzimea și autenticitatea felului nostru de a fi români. Aniversarea de astăzi reprezintă o oportunitate de a celebra și recunoaște contribuțiile remarcabile ale fondatorilor instituției și a tuturor generațiilor de specialiști care au susținut dezvoltarea și activitatea muzeului nostru de-a lungul anilor. Datorită pasiunii și devotamentului lor, avem privilegiul de a avea acces la această comoară culturală, ce ne îmbogățește cunoașterea și ne conectează la rădăcinile noastre. Le mulțumim tuturor pentru munca lor dedicată și pentru că ne oferă ocazia de a păstra vie memoria și tradițiile noastre. Pioasă aducere aminte a celor care au construit această instituție și au trecut în eternitate. Cu încredere și entuziasm, privim spre viitorul Muzeului Golești, conștienți de importanța sa, de misiunea continuă în educarea și inspirarea generațiilor viitoare. Sărbătorim această aniversare cu inima plină de mândrie și dorința de a onora și prețui valorile culturale pe care Muzeul Golești le reprezintă. La mulți ani, dragul nostru muzeu!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea