Utilaje și echipamente, prin PNRR, pentru Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

 

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, hotărârea prin care se alocă fonduri în valoare de 41,65 milioane de euro pentru dotarea celor 11 Administraţii Bazinale de Apă din subordinea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR). Astfel, ABA Argeș-Vedea va primi utilaje și echipamente (inclusiv drone cu senzori) de monitorizare și intervenție în caz de inundații, poluări și accidente la lucrările hidrotehnice.

Pentru cele 11 Administrații Bazinale de Apă (Crișuri, Someș-Tisa, Mureș, Banat, Jiu, Argeș-Vedea, Olt, Buzău-Ialomița, Dobrogea-Litoral, Siret, Prut-Bârlad), vor fi achiziționate din fonduri rambursabile PNRR atât echipamente de investigare și monitorizare a stării infrastructurii de apărare, cât și vehicule pentru intervenții în situații de urgență.

 

Termenul de finalizare a investiției este 30 septembrie 2023.

Dronele vor fi echipate cu senzori specializați pentru aplicații atât operative, cât și de studiu și vor fi folosite în intervenții în caz inundații și poluări accidentale, dar pentru exploatarea, supravegherea construcțiilor hidrotehnice, precum și pentru îmbunătățirea datelor suport.

De asemenea, vor fi achiziționate vehicule pentru intervenții în situații de urgență (cu utilaje pentru acces și intervenție în teren accidentat, șenilate amfibii pentru acces și transportul sacilor/digurilor mobile în zone greu accesibile).

Valoarea eligibilă a proiectului finanțat din fonduri din împrumut rambursabil acordat României în cadrul PNRR este de aproximativ 174,3 milioane lei, reprezentând contravaloarea a 35 milioane euro (fără TVA).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea