Patronul unei fabrici de pâine din Argeș, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

 

Omul de afaceri câmpulungean Mihail Bosoiu a fost trimis, recent, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, la 6 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare, tot pentru evaziune fiscală.

Mihail Bosoiu, în vârstă de 54 de ani, este patronul unei societăţi care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor de patiserie. În dosarul în care a fost trimis în judecată, inculpatul este acuzat că ar fi înregistrat în actele contabile ale societății sale, Mibos Project din Dragoslavele, cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale.

 

Faptele ar fi fost realizate în perioada 2012-2013. Inculpatul ar fi prejudiciat, astfel, bugetul consolidat al statului cu peste 600.000 lei.

 

Afaceristul ar fi beneficiat și de ajutorul oferit de alți trei inculpați, care nu au mai fost, însă, trimiși în judecată pentru că procurorii au clasat cauza, fiindcă a intervenit prescripția. De altfel, și fapta adusă în acuzarea lui Mihail Bosoiu ar urma să împlinească termenul de prescripție a răspunderii penale în luna septembrie a acestui an.

Inculpatul este acuzat că „în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, în calitate de administrator al SC Mibos Project SRL, acționând în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a evidențiat în actele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni comerciale reale, constând în achiziții pretins provenite de la SC … SRL, atestate de 28 facturi fiscale, și SC … SRL, atestate de 34 facturi fiscale, modalitate prin care a adus un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în cuantum total de 603.851 lei, reprezentând TVA fără drept de deducere”, susțin procurorii în rechizitoriu.

Firma a intrat în faliment

Mihail Bosoiu ispășește, în prezent, o pedeapsă de 6 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, după ce a fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, pentru evaziune fiscală. Deși a încercat să se sustragă pedepsei, bărbatul a fost prins de polițiști o lună mai târziu și dus la penitenciar. Și firma sa, Mibos Project, a fost condamnată la o amendă penală de 25.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

De asemenea, Tribunalul Argeș i-a obligat pe inculpaţii Mihail Bosoiu şi SC Mibos Project SRL, în solidar, la plata sumei de 3.084.134 lei către partea civilă Statul Român, prin ANAF. De asemenea, în octombrie 2022, s-a dispus de către Tribunalul Specializat Argeș intrarea în faliment a debitoarei Mibos Project SRL prin procedura generală.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea