Elevii cu rezultate deosebite din Topoloveni au fost premiați sub privirile celebrului Dumitru Constantin Dulcan

 

La 602 ani de atestare documentară, orașul Topoloveni a găzduit o serie de evenimente remarcabile. Unul din acestea, întâmplat în seara zilei de vineri, la Casa de Cultură, merită remarcat. Pentru că orașul a primit o vizită de seamă, pe cea a renumitului neurolog dar și autor de literatură filozofică și metafizică, Dumitru Constantin Dulcan.

De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, Dulcan și-a legat numele de Spitalul Militar Central din București, unde a condus secția de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă începând cu 1993.

 

Conferențiar universitar din 1993 și apoi profesor universitar din 1998, predă la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, unde este șef al catedrei de neurologie. Este membru al unor societăți științifice naționale și internaționale, autor a numeroase tomuri. Nu vom zăbovi însă asupra a ceea ce a conferențiat la Topoloveni, deși temele abordate au fost în stare să pună pe gânduri sala arhi-plină a Casei de Cultură din localitate.

 

Pentru că vedetele serii de vineri au fost copiii din localitate, copii cu rezultate de excepție pe plan județean și național. În anul școlar 2022/2023, elevii Liceului Tehnologic Topoloveni au obținut rezultate remarcabile la etapele județene și naționale ale Olimpiadelor Școlare. Aceste rezultate meritau să fie cunoscute de întreaga comunitate, iar elevii să primească toate aprecierile noastre. Toți copiii au fost felicitați de primarul localității, Gheorghiță Boțârcă, și au primit un frumos cadou. Din cadou a făcut, însă, parte și câte un tom al celebrului Constantin Dulcan care, cu amabilitate, le-a oferit, la final, copiilor, autografe.

În sală, alături de sute de localnici (printre care foarte mulți profesori din Topoloveni dar și părinții copiilor evidențiați) au fost remarcați Mihaela Stănciulescu – coodonatoarea biroului Avocatul Poporului Argeș, scriitorii Mihai Sachelarie (fostul director al Bibliotecii Județene Argeș), Jean Dumitrașcu și alții.

Un eveniment bine organizat, bine gândit și care (așa cum ne-am așteptat) ne-a pus pe gânduri. Pe gânduri, însă, bune!


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea