Alina Gorghiu vrea să îl facă cetățean de onoare pe Cristian Pistol, directorul CNAIR

 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Cristian Pistol, directorul CNAIR, au verificat sâmbătă, 17 iunie 2023, lucrările de pe secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Întâlnirea cu reprezentanții constructorului italian Webuild SPA a avut loc în nodul rutier din comuna Bascov, punctul de plecare a autostrăzii din Pitești.

Lucrările pe secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș au ajuns la un stadiu fizic de peste 35%.

„Mobilizarea din ultima perioadă este una foarte bună. Am depășit 35% progres fizic pe această secțiune de autostradă. Mă bucur să văd o creștere a ritmului de execuție. Sunt convins că poate reușiți și dumneavostră, de data aceasta, să dați înainte de termen obiectivul în circulație, după care ne-ar ajuta pe toți. Ar decongestiona foarte mult traficul din zona asta și ar fi al doilea pas important pentru ceea ce înseamnă autostrada Sibiu-Pitești”, a precizat Cristian Pistol, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Webuild SPA.

În ceea ce privește secțiunea 5, termenul de finalizare este august 2025. „Suntem destul de avansați cu lucrarea. Ne încadrăm la timp”, au susținut reprezentanții constructorului italian.

Alina Gorghiu: „Pe mine m-ați expropriat acolo, undeva la Valea lui Enache, înainte de Curtea de Argeș.”

Prezentă la eveniment, Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș a ținut să îi precizeze directorului CNAIR că și ea a fost expropriată în urma realizării autostrăzii Sibiu - Pitești.

„Pe mine m-ați expropriat acolo, undeva la Valea lui Enache, înainte de Curtea de Argeș.”

Veste bună! Au început lucrările de execuție și pe secțiunea 4 a autostrăzii

Directorul CNAIR a mai dat o veste bună privind o altă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești. „Lucrurile au intrat într-o normalitate și în ceea ce privește secțiunea 4, lucrările de execuție au început, proiectul tehnic a fost aprobat de către companie, iar acum suntem în faza de execuție”, a mai susținut Cristian Pistol.

Conducerea CNAIR susține că în anul 2028 se va putea circula pe toată autostrada Sibiu-Pitești. „În anul 2028, în principiu, vom putea circula pe toată autostrada, de la Sibiu la Pitești. Evident că în funcție de situațiile neprevăzute, acest termen poate fi decalat. Eu sper să nu fie cazul, iar în 2028 să putem circula cu toții pe această autostradă esențială pentru economia României”, a precizat directorul CNAIR.

La auzul acestor cuvinte, Alina Gorghiu a susținut, mai în glumă sau mai în serios că îl va face pe Cristian Pistol cetățean de onoare.

„Domnule director, pe cuvânt, cetățean de onoare vă fac în Valea lui Enache (un sat din comuna Băiculești), la mine în comună, dacă lucrurile merg accelerat pe infrastructură”, a precizat Alina Gorghiu în cadrul întâlnirii.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea