ATENŢIE, şoferi! Apare rovinieta „TollRO”. Se va plăti în funcție de distanță și nivelul de poluare

 

Săptămâna trecută, Guvernul Ciolacu a aprobat un proiect de lege care priveşte aplicarea unor noi tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ ieşire în/ din acestea.

Astfel, de la 1 ianuarie 2026 toate categoriile de vehicule înmatriculate, cele pentru transportul de persoane, transportul de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor achita noile taxe.

Rovinieta va fi aplicată în funcţie de distanță și norma de poluare, potrivit propunerii legislative. De asemenea, în proiect se precizează că rovinieta va fi achitată anterior utilizării reţelei de drumuri naţionale din România și este structurată în funcţie de durata de utilizare a acesteia, astfel: o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile si 12 luni.

Tariful zilnic nu depăşeşte 9% din tariful pentru 12 luni, tariful pe 10 zile nu depăşeşte 12% din tariful pentru 12 luni, tariful lunar nu depăşeşte 19% din tariful pentru 12 luni iar tariful pe două luni nu depăşeşte 30% din tariful pentru 12 luni., conform Digi24.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea