Soţul Alinei Gorghiu, noul ministru al Justiţiei, se judecă cu o bancă! Are de plată 1,7 milioane de lei

 

# Dosarele în care este implicat Lucian Isar se vor judeca pe 12 septembrie 2023

Şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, este noul ministru al Justiţiei în Guvernul Ciolacu. De la numirea în funcţie, ea toată lumea are ochii aţintiţi spre ea, tocmai pentru că Justiţia e un domeniu greu şi sensibil. Şi în timp ce Gorghiu se străduieşte să facă faţă provocărilor, apar informaţii picante despre soţul său, Lucian Isar, cu care este căsătorită din anul 2016.

Lucian Isar este reprezentantul României la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare de la Londra şi în trecut a lucrat la diverse bănci: Citibank, Banca Feroviară sau Bancpost. De asemenea, a fost ministru pentru mediul de afaceri în Guvernul Victor Ponta. În anul 2015, Lucian Isar a fost scos din conducerea Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Feroviare, printr-o reorganizare a sistemului de conducere. De supărare, la începutul lui 2016, soţul Alinei Gorghiu a dat în judecată Banca Feroviară, dar Tribunalul București a respins cererea sa.

Ulterior, Lucian Isar a făcut recurs, iar în iulie 2017, Curtea de Apel București a hotărât ca Banca Feroviară să-i plătească lui Isar daune de aproximativ 360.000 euro. Banca respectivă a contestat decizia la ÎCCJ, care i-a respins cererea, iar Isar a încasat banii, după ce Banca Feroviară a fost executată silit. Dar povestea nu s-a terminat!

În mai 2019, Înalta Curte a admis recursul băncii și a dispus casarea sentinței și rejudecarea dosarului din faza de apel, fapt care a permis Băncii Feroviare să pornească un litigiu de întoarcere a executării silite, pe care l-a câștigat, în mai 2020, la Judecătoria Sectorului 1 și la Tribunalul București. În acest context, instant a decis ca Isar să plătească Băncii Feroviare 1,7 milioane lei plus penalități, începând cu mai 2019.

Astfel, potrivit Fanatik.ro, care a documentat cazul, dosarele în care este implicat Lucian Isar se vor judeca pe 12 septembrie 2023.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea