Microbuze electrice pentru elevii din Argeș

 

# Parteneriat între Consiliul Județean și 25 de comune din județ

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a încheiat vineri, 23 iunie, un acord de parteneriat cu 25 de comune din județ pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Argeș va depune cererea de finanțare până la 30 iunie 2023. Prin acest proiect vor putea fi achiziționate 25 de microbuze de care vor beneficia peste 5.800 de elevi.

“Consiliul Județean Argeș demonstrează, încă o dată, că are ca prioritate infrastructura școlară, alături de sănătate și infrastructura rutieră. Prin acest proiect vor fi achiziționate 25 de microbuze de care vor beneficia aproximativ 5.815 elevi din județul Argeș. Solicitările au vizat alocarea de microbuze 16+1 locuri. Astfel, urmărim îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, pentru facilitarea accesului la educație, dar și protejarea mediului înconjurător. Finanțarea nerambursabilă este în procent de 100%”, a declarat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Comunele care vor beneficia de autobuze electrice pentru transportul elevilor la școală sunt: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu-Golești, Stoenești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni, Bughea de Sus, Călinești.

“Beneficiarii investiției trebuie să amplaseze o stație de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public până la data de 31.12.2024. Localitățile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul. De asemenea, trebuie să asigure pe o durată de minimum 4 ani șofer, să asigure costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, precum și costurile de alimentare. Selecția celor 25 de localități a avut la bază criterii obiective, criteriile din ghidul solicitantului, precum inaccesibilitate la transport școlar, numărul de elevi care trebuie transportați, zonele defavorizate”, a completat și Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Valoarea totală a proiectului ”Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș” este de 35.918435,51 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă este de 35.904.988,51 lei cu TVA, iar valoarea neeligibilă este de 13.447,00 lei cu TVA.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea