Copiii lui „Brânză” rămân la închisoare. Curtea de Apel Pitești le-a respins solicitările

 

# Aceștia sunt încarcerați la Penitenciarul Craiova

Inculpații din dosarul „Cheresteaua 1” au cerut desființarea hotărârii prin care au fost condamnați. Fără succes, însă! Curtea de Apel Pitești a respins, pe 12 iunie, ca nefondate contestațiile în anulare formulate de frații Daniel Ionuț și Liviu Ghoerghiță Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și Brânză, patronul firmei Andris. De asemenea, au fost respinse și contestațiile formulate de pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului. Decizia instanței este definitivă!

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii – inculpaţi Mihai Gheorghe, Uță Vasile, Andrei Daniel Ionuţ, Andrei Liviu Gheorghiţă, în prezent aflaţi în Penitenciarul Craiova, împotriva deciziei penale nr. 1/A din data de 3 ianuarie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, în dosarul nr. 1574/109/2016. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorii la 400 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

Aceștia au fost condamnați la începutul anului în dosarul „Cheresteaua 1”. Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei au primit câte 4 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de evaziune fiscală. Tot o pedeapsă de 4 ani a primit și pădurarul Vasile Uță pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional. În schimb, șeful de district Gheorghe Mihai a fost condamnat la 8 ani închisoare, pentru complicitate la tăiere, fără drept, de arbori. Cea mai mare pedeapsă, de 10 ani închisoare cu executare, a primit-o Ion Andrei, patronul firmei Andris, pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arge,ș care au instrumentat dosarul, gruparea lui „Brânză”, cum era poreclit afaceristul, a fost responsabilă de o mare parte a tăierilor ilegale de arbori de pe Valea Vâlsanului. Procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ. În jur de 23.000 de arbori au fost tăiaţi fără drept, cantitatea fiind transportată dinspre zonele de exploatare către depozitul firmei Andris, printr-un număr de circa 1.000 curse auto.

În perioada 2008-2012, Ion Andrei, în calitate de administrator la S.C. Andris S.R.L. – societate având ca obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, cu atestat de exploatare forestieră, “a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe de o suprafaţă de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu (Valea cu Peşti şi Cumpăna – Vidraru), Nucşoara şi Lereşti, toate din judeţul Argeş”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea