Patroana de la Capitol a fost achitată în mega-dosarul de evaziune fiscală

 

Deși sistemul de justiție funcționează, în momentul de față, cu avariile aprinse, iată că, pentru patroana Mariana Rambela, de la restaurantul Capitol, a fost de bine. Magistrații Tribunalului Argeș au achitat-o pentru infracțiunile de care era acuzată, printre care evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Hotărârea nu este definitivă.

Mariana Rambela, managerul complexului-restaurant „Capitol”, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

 

Aceasta a fost acuzată că, prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

 

Mariana Rambela a fost acuzată că „în perioada ianuarie 2012 - iunie 2015, ca administrator a trei societăți, a omis evidențierea în documentele financiar contabile și nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute, prin închirierea de imobile și organizarea de evenimente festive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat”. Prejudiciul produs se ridică la peste 1,6 milioane de lei.

De asemenea, femeia de afaceri este acuzată și de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. Conform procurorilor, prin cele trei firme pe care le administra, aceasta ar fi „reintrodus într-un circuit aparent legal suma totală de 2.100.611,1 lei prin multiple creditări - cu titlu de împrumut asociat - urmate de retrageri succesive cu titlu de restituire împrumut asociat, și cunoscând că banii provin din omisiunea evidențierii în documente financiar contabile a tuturor operațiunilor comerciale efectuate și veniturilor realizate”.

Inculpata a plătit prejudiciul

Iată însă că, după administrarea probelor (declarații de martori, expertiză financiar-contabilă etc.), judecătorii Tribunalului Argeș au decis să o achite pe aceasta pentru că „fapta nu există”. Decizia instanței nu este definitivă! Inculpata a plătit prejudiciul în cauză.

”...achită pe inculpata RAMBELA MARIANA, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, … achită pe inculpata RAMBELA MARIANA …pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată … achită pe inculpata S.C. VIC MARCOS S.R.L., administrată de inculpata Rambela Mariana și reprezentată prin mandatar Preda Iuliana, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată şi infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată… achită pe inculpata - S.C. CAPITOL GRAND BALROOM S.R.L., …administrată de inculpata Rambela Mariana și reprezentată prin mandatar Preda Iuliana, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată… şi infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată … achită pe inculpata - S.C. BEAUTY CENTER GYM 2004 S.R.L., administrată de inculpata Rambela Mariana și reprezentată prin mandatar Preda Iuliana, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată … achită pe inculpata C. BEAUTY CENTER GYM 2004 S.R.L., administrată de inculpata Rambela Mariana și reprezentată prin mandatar Preda Iuliana, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată…

Constată că inculpata RAMBELA MARIANA a achitat integral prejudiciul cauzat părţii civile STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - ANAF - DGRFP PLOIEŞTI - AJFP ARGEŞ, majorat cu 20% din baza de calcul, precum şi dobânzile şi penalităţile şi respinge, ca nefondată, acţiunea civilă formulată de partea civilă STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - ANAF - DGRFP PLOIEŞTI - AJFP ARGEŞ… ridică măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanța din 17.10.2016, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arges in dos nr. 665/P/2015 asupra bunurilor imobile (3 clădiri-construcții și 3 terenuri intravilane, toate situate în mun. Pitești) aparținând inculpatei Rambela Mariana, până la concurenţa sumei de 1.367.145 lei şi prin ordonanţa 19.10.2017, asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatelor S.C. VIC MARCOS S.R.L. și S.C. BEAUTY CENTER GYM 2004 S.R.L., până la concurenţa sumei de 6.274.500 lei…. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 23 iunie 2023, la Tribunalul Argeş-Secţia penală”, se arată în hotărârea instanței.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea