Cel mai absent senator al Argeșului, actorul Mircea Diaconu, mai vrea o dată

# Mircea Diaconu: ”În mandatul care tocmai se încheie, am stat pe linie moartă”. Îl vedem mai mult la televizor. Mult mai mult la televizor decât în Parlamentul României, după cum o arată statisticile. Vorbește frumos, este un intelectual – nimic de comentat, din contră. Numai că eforturile domnului senator nu par a fi orientate chiar atât de mult către propriul electorat. Multe din eforturile oratorice sunt depuse, culmea, pentru autocompătimire. Sunt sărac dar sunt curat, pare a se plânge domnul senator.
Activitatea parlamentară a senatorului de Argeș Mircea Diaconu, în cifre, se prezintă astfel:

Inițiative legislative:         25, din care:
Respinse            12
Înscrise pe ordinea de zi        2
Trimise la Cameră
pentru dezbatere            10
Devenite lege                1

Deși s-a plâns chiar și în mod public de nenumărate ori pentru faptul că are o situație materială precară, spunând chiar că este sărac, senatorul Diaconu își contrazice propria declarație de avere. În ultima dintre acestea, depusă la jumătatea anului trecut la Senat, apar trei terenuri intravilane și trei case.
La capitolul încasări, actorul senator (sau invers) stă chiar și mai bine. Mircea Diaconu a cumulate, într-un singur an, venituri de peste 100.000 lei noi. Și soția sa se descurcă destul de bine, cumulând venituri de peste 30.000 lei anul trecut. Cu o medie pe familie care depășește lejer 10.000 de lei noi pe lună, puțini sunt, poate, cei care înțeleg plângerile senatorului Diaconu. Plângeri exprimate chiar și în Parlamentul României și la un mod – părerea noastră – penibil. Cât despre noua candidatură… "Sunt nevoit să o fac. Pentru că primul mandat a fost în opoziţie şi, oricât entuziasm am avut şi am, am înţeles că am stat pe o linie moartă . La mine în sat erau două linii, una vie şi una moartă. Pe linia moartă stăteam noi , pentru că nu trecea niciun tren niciodată. În mandatul care tocmai se încheie, am stat pe linie moartă. Sunt obligat să stau şi pe linia vie ca să pot lăsa şi eu o urmă să înţeleagă şi alegătorii mei că nu m-au trimis degeaba în Parlament", a spus Mircea Diaconu pentru Mediafax, săptămâna trecută.     A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea