Cu Jeep-ul de serviciu la cârciumă!

# Directorul Direcţiei Silvice Argeş este aşteptat de şofer şi de maşina de serviciu în faţa restaurantului, în timp ce ia prânzul. Daniel Vlădău, noul şef de la Direcţia Silvică şi-a intrat în pâine ... şi în drepturi. Săptămâna trecută, marţi, pe la orele prânzului, în timp ce şoferul Direcţiei Silvice Argeş stătea afară în căldură, la 19-20 de grade, directorul său era la masă, într-un restaurant din Piteşti.

Ca orice director cu prestanţă, şi Vlădău ia prânzul la cârciumă

Ca un director care se respectă, şi Daniel Vlădău, tânărul director de la D.S. Argeş, a început să abuzeze de accesoriile cu care directorii sunt dotaţi în momentul investirii. Şi vorbim aici de maşini luxoase şi şoferi. Directorii noştri uită că aceste accesorii le sunt acceptate doar în timpul programului, şi doar în interes de serviciu. Dar de fapt Daniel Vlădău se folosea de maşină şi şofer în timpul programului. Ce dacă directorul era la cârciumă şi lua prânzul cu încă doi, trei prieteni? Şoferul este plătit să stea după poftele domniei sale şi în timpul programului şi, dacă este nevoie, şi după terminarea programului. Maşina luxoasă, la fel. Ce mare păcat că maşina plătită din banii statului stă după tânărul director în faţa cârciumii? Ce dacă se consumă câţiva litri de combustibil din banii statului? Domnul director trebuie să mănânce, că doar nu a muncit degeaba să ajungă director. Aşa şi Daniel Vlădău a hotărât marţea trecută să ia masa la restaurant. Bineînţeles că şoferul nu poate sta în acelaşi local cu directorul, deci acesta a stat în maşină, sau pe lângă maşină, dar tot timpul în faţa localului. Şoferul a aşteptat timp de aproape două ore, cât a durat prânzul lui Daniel Vlădău.

Şoferul a mâncat acasă

După ce îl vedem pe Daniel Vlădău în restaurant, cu o mare poftă de viaţă, dar mai ales poftă de preparatele culinare pregătite de un bucătar de renume din Piteşti, afară, lângă maşină îl aştepta şoferul, topit de căldură. Din vorbă în vorbă cu şoferul care a schimbat o mulţime de directori care s-au perindat pe la Direcţia Silvică, aflăm că domnia sa a mâncat acasă, nu intră în restaurant. Îl aşteaptă pe domnul director, care trebuie să iasă din moment în moment, susţine cu tărie şoferul. Ne-am mai învârtit noi o jumătate de oră şi directorul nostru nu terminase prânzul. Şi cum directorul nu poate fi grăbit, sau întrebat de ce stă degeaba pe banii statului, l-am lăsat să ia prânzul liniştit şi să achite nota de plată care se apropia de suma de 200 lei. Aşa funcţie, aşa notă de plată!

Secretara nu ştie unde este directorul, dar ştie că la Direcţia Silvică nu au pauză de masă

Îl lăsăm pe şofer să aştepte în credinţă directorul şi dăm o fugă pe la Direcţia Silvică să vedem cum merge treaba în timp ce directorul se bucură de muzică şi bucate bune. Secretara nu ştie de urma directorului său. De obicei nu îi spune unde pleacă. Ţinem să menţionăm că secretara a schimbat şi ea câţiva directori, dar de toţi ştia pe unde sunt. Aşa trebuie să fie o secretară. Asta este părearea noastră, neavizată ce-i drept. Să nu aibă încredere Vlădău în secretara care l-a slujit cu credinţă şi pe Gheorghe Davidescu şi pe Ion Dobrinoiu? Dacă se foloseşte de serviciile şoferului, care este acelaşi de câţiva directori încoace, nu văd de ce nu ar fi şi secretara pe placul tânărului director? Dar nu putem noi să comentăm gusturile omului, şi nici nu avem un nas aşa rafinat, de director accesorizat cu maşină străină şi şofer la scară. În încheiere, pentru a nu face vreo gafă, şi directorul nostru să fie în pauza de masă legală, am întrebat de la ce oră este pauza de masă. Şoc! La Direcţia Silvică nu există pauză de masă... decât pentru cine îşi permite să ia masa la restaurant, completăm noi.
La două zile după această întâmplare, Gheorghe Davidescu revine la conducerea Direcţiei Silvice Argeş, iar Daniel Vlădău, tot în timpul programului se plimba într-un Logan pe care îl conducea singur. Conducea, asculta manele şi făcea baloane de gumă. Aşa da! În postura asta îl văd şi eu pe Vlădău, nu în maşină de lux şi şofer la scară.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea