Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați” continuă și în această săptămână

 

După deschiderea Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați” de sâmbătă, 15 iulie, la Pitești, manifestările vor continua și în această săptămână, la Mioveni, Topoloveni, Costești și Curtea de Argeș.

Luni, 17 iulie, evenimentul se va desfășura la Mioveni. Va avea loc o paradă a portului popular, urmată de un spectacol artistic în Centrul Civic al orașului, după următorul program:

Ora 18.00: Parada ansamblurilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor ”CARPAŢI”, pe traseul Bulevardul Dacia (Bl.H1) - Primărie. Scurt moment artistic în fața Primăriei Orașului Mioveni.

Ora 19.30: CENTRUL CIVIC – Spectacol artistic prezentat de ansamblurile participante:

BULGARIA - Dance Ensemble ,,PIRIN MAGIC”, Petrich

GEORGIA - Choreographic Ensemble ,,BETLEMI”- Koda

MACEDONIA DE NORD - Z Kud ,, NEGORICI”

SERBIA - CZNTK ”ABRASEVIC”- Kragujevac

TURCIA - Mamak Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu

Ansamblul ”ARMANAMEA”, Constanța

Ansamblul ”HODĂCEANCA”, Mureș

Ansamblul ”DOINA ARGEȘULUI”, Pitești

Ansamblul Folcloric ,,DORULEȚUL”, Mioveni

Ansamblul Folcloric ”PLAI DE DOR”, Mioveni.

Marți, 18 iulie, Festivalul va ajunge la Topoloveni. De la ora 18.00 va avea loc parada ansamblurilor de dans participante pe traseul Lidl-Primărie. De la ora 19.30: TÂRG TOPOLOVENI - Înmânarea Trofeului ”Carpați”, de către organizatori, și spectacol artistic al ansamblurilor participante. Evenimentele vor continua și miercuri, 19 iulie, la Costești. Ora 18.00: Parada ansamblurilor de dans participante la Festivalul Internaţional de Folclor ”CARPAŢI”, pe traseul Primărie – Stadion și de la ora 18:30, pe Stadionul Orășenesc, va avea loc spectacolul de dansuri folclorice.

Iar joi, 20 iulie, va ajunge la Curtea de Argeș, municipiul de unde a luat naștere Festivalul ”Carpați”. De la ora 17.00 are loc parada ansamblurilor de dan, pe traseul Stadion – Primărie - Curtea Domnească, iar de la ora 18.30, la CURTEA DOMNEASCĂ începe spectacolul propriu-zis.

Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați” este cel mai important eveniment de folclor din județ, fiind desfășurat pentru prima dată în 1975.

De-a lungul timpului, la festival au participat ansambluri și grupuri folclorice de pe patru continente: America de Sud, America de Nord, Asia și Europa.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea