Laurenţiu Darie şi cvintetul Consonus, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un recital cameral susţinut de cvintetul Consonus, înfiinţat de fagotistul Laurenţiu Darie. Lansat anul trecut, la Festivalul Internaţional „George Enescu”, din Capitală, cvintetul are în componenţă pe violoniştii Lucian Dănilă şi Mihaela Dobrescu, violistul Iulian Popovici, violoncelistul Bogdan Popa şi contrabasistul  Octavian Ralea. Tinerii muzicieni şi solistul Laurenţiu Darie propun următorul program: W. A. Mozart - Divertisment pentru orchestră de coarde, KV 136, A. Vivaldi - Concert pentru fagot şi orchestră în Mi bemol Major, P. I. Ceaikovski - Valsul din Serenada pentru orchestră de coarde, op. 48, W. A. Mozart - Concert pentru fagot şi orchestră în Si bemol Major (părţile a 2-a şi a 3-a), Edward Elgar - Allegro piacevole din Serenada pentru orchestră de coarde, op. 20 şi Romanza pentru fagot şi orchestră, Edvard Grieg - Suita Holberg pentru orchestră de coarde, op.40 şi A. Piazolla -Tango Escolaso pentru fagot şi orchestră.
Laurenţiu Darie a început studiul fagotului la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin din Galaţi, continuând la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Încă din anul trei de facultate a fost angajat în orchestra Filarmonicii George Enescu. Şi-a aprofundat studiile muzicale la Munchen, în Germania, cu maestrul Marco Postinghel. 
A colaborat cu orchestrele din Munchen şi Austria, dar şi cu cele din Liban şi Mexic. A susţinut concerte şi recitaluri în Italia, Franţa, Japonia, Mexic, Australia. În 2011 a fost singurul muzician român selecţionat în Youtube Simphony Orchestra, susținând cu aceasta, în celebra sală de concerte  Sydney Opera House, un concert, transmis în direct pe site-ul Youtube, în Sydney (Australia) şi vizionat de 33 de milioane de oameni. Tânărul fagotist român a fost considerat de jurnaliştii de la faimosul Los Angeles Times unul dintre cei mai buni instrumentişti.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea