Golf 6 GTI, convertit la vehicul electric

Un Volkswagen Golf 6 GTI, autovehicul făcut pentru competiții sportive, a fost convertit la propulsie electrică cu echipament Tesla. Proiectul a fost inițiat de către pilotul Sorin Ghișoi pentru a promova cursele automobilistice eco.

În 2023, în urmă cu câteva luni, mașina a trecut printr-un nou proces de reconstrucție. Noul proiect a fost realizat de o echipă de cinci persoane, coordonată de Vlad Turcescu, în vârstă de 25 de ani, manager tehnic la o firmă din Pitești al cărei principal obiectiv este convertirea vehiculelor cu motoare cu ardere internă în mașini electrice.

 

 

„În trei săptămâni am refăcut totul de la zero. Cadru motor, suporți pentru baterie, cablajul electric. Ea a fost reconstruită acum câteva luni”, spune Vlad Turcescu.

Autovehiculul a fost expus, recent, în cadrul Student Auto Show, în parcarea Universității din Pitești. Scopul evenimentului a fost de a prezenta și promova realizările tehnice ale studenților, absolvenților și prietenilor Facultăţii de Mecanică și Tehnologie din cadrul UPIT.

„La bază este un Golf 6 GTI, convertit la vehicul electric. În momentul de față are un motor de Tesla model S, un small drive unit care poate dezvolta până la 300 de cai putere și un pachet de acumulatori cu o capacitate de 16kw/h. Consumul mediu în regim de cursă este de aproximativ un kilowatt per kilometru”, a precizat Vlad Turcescu, absolvent Autovehicule Rutiere la Universitatea din Pitești, în anul 2021.

Firma la care acesta lucrează convertește mașini cu motor termic în mașini electrice. Iar solicitările au început să crească.

„Sunt clienți speciali din toată Europa, care au mașini de suflet, mașini vechi, care doresc a fi electrice. În momentul de față avem în lucru un Porsche 912, un Porsche 964 și un Porsche 944. Toate o să fie full electrice. Toate o să aibă motoare de tesla. Acumulatorul o să fie diferit în funcție de poziție, amplasament și mai mulți parametrii care condiționează ce pachet de acumulatori folosești”, ne mai spune Vlad.

Mașina a participat la toate etapele de VTM și SuperRally din 2019 și 2020

Ideea de a transforma o mașină cu motor cu ardere internă într-un vehicul electric de competiție i-a aparținut pilotului Sorin Ghișoi. Împreună cu echipa coordonată de inginerul Marc Areny, a luat naștere, în 2018, proiectul Kaufland e-Rally Team. Pentru proiectul dedicat Campionatului Național de Viteză în Coastă, echipa a optat pentru transformarea unui Volkswagen Golf GTI.

Conversia a fost făcută de o firmă din Pitești. Pentru comanda motorului s-a folosit o placă open souce concepută de către Damian Maguire și Iohannis Hubner. Bateria a fost de Chevrolet volt. Încărcarea se facea printr-un încărcător de 6.5 kwh de la TC Charger. Lansarea oficiala a fost făcută după ultima cursă din calendarul automobilistic al FRAS de la Brașov din anul 2018. Iar apoi mașina a participat la toate etapele de VTM și SuperRally din 2019 și 2020.

 

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea