Absolvenții de învățământ sunt așteptați să se înregistreze la AJOFM

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arges aduce în atenţia absolvenţilor de invăţământ, promoţia 2023, faptul că în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor sunt asteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora își au domiciliul. Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă obligatorie pentru obţinerea facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă.

 

Ca urmare a înregistrării în evidenţele AJOFM Argeș, absolvenţii pot beneficia de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională și de alte măsuri de stimulare a ocupării.

 

Prin absolvent al unei instituţii de învătămant se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, conform legislaţiei in vigoare, intr-o instituţie de invăţămant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori prticular, autorizat sau acreditat in condiţiile legii.

Actele necesare pentru înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, diploma de absolvire sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, CV model Europass.

Potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ și absolvenţii școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 zile de la absolvire se înregistrează la AJOFM Argeș și se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării (ISR = 598 lei).

După expirarea termenului de 60 zile de la data absolvirii, în cazul în care absolvenţii s-au înregistrat ca persoană în căutarea unui loc de muncă, aceștia pot beneficia de indemnizaţie de șomaj în cuantum de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pe o perioadă de 6 luni.

Informaţii suplimentare privind acordarea indemnizaţiei de şomaj se pot obţine la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi la numărul de telefon 0248222415.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea