Propunerile edilului Dorin Bărbuceanu pentru anul în curs

# În 2012  continuă modernizarea oraşului Ştefăneşti. Anii trecuţi au fost unii plini de realizări pentru Dorin Bărbuceanu şi, implicit, pentru  oraşul la cârma căruia se află de ani buni. Însă 2012 se anunţă a fi unul cel puţin la fel de bun, din acest punct de vedere, un an în care investiţile vor vorbi de la sine. Pe lângă cele deja demarate, edilul mai are planificate o serie de lucrări care, pe parcursul anului, vor contribui la modernizarea oraşului pe care îl conduce cu atâta responsabilitate.
Faptul că programul de extindere a reţelei de apă şi canalizare, după mai bine de trei ani de zile, a devenit viabil, va face ca, începând din primavara acestui an, lucrările de extindere de apă şi canalizare atât de necesare localităţii Ştefăneti să capete un ritm susţinut, iar reprezentanţii primăriei speră că în următorii 2-3 ani acestea să acopere întreaga localitate. După spusele edilului,  prioritatea anului 2012 o reprezintă continuarea investiţilor în infrastructură – apă, canalizare, drumuri – continuarea lucrărilor de extindere a trotuarelor, o investiţie absolut necesară dintr-o localitate urbană, dar şi investiţii în lucrări care să se adreseze învăţământului, culturii şi sănătăţii, sprijin pentru culte şi pentru protecţia socială a cetăţenilor săi. Anul 2012 înseamnă demararea lucrărilor pe fonduri structurale, lucrări ce vor avea consistenţă în acest an, însemnând în cifre peste 2 milioane de euro.

Conform proiectului, începând din acestă primăvară se vor derula următoarele lucrări:

•    Staţie de pompare râul Doamnei, însemnând rezolvarea de stocare, post ransformare, instalaţii hidraulice, necesare aducţiunii reţelei de apă din staţia de la Mărăcineni.
•    Staţia de pompare de la Şcoala Valea Mare, care va fi cea mai mare staţie din cadrul oraşului Ştefăneşti, construindu-se în acest punct clădirea de pompe, rezervoare de stocare, instalaţie hidraulică şi post de transformare, dar şi două forări de mare adâncime care să înlocuiască pe cele de pe Drumul Morii, care nu mai corespund cerinţelor actuale.
•    Staţie de hidrofor la Şcoala Ştefăneşti Vale, staţie ce va permite alimentarea cu apă a străzilor situate în partea de amonte a acestei zone, străzi ce sunt cuprinse în programul de extindere a reţelei de apă.
Tot în acest program intră şi extinderea reţelei de apă şi canalizare pentru 2,5 km în zona Valea Mare. În acelaşi timp, s-a intrat în etapa de adjudecare a celei de-a doua părţi a programului, Ştefăneşti având alocată suma de 15 milioane de euro, bani ce vor permite ca, până la jumătatea anului 2015, aproximativ 80% din localitate să fie beneficiară a acestor utilităţi.
În ceea ce priveşte extinderea reţelei de drumuri asfaltate, aşa cum Dorin Bărbuceanu preconiza la finele anului 2011, s-a ajuns la stadiul în care acestă utilitate a rămas să fie realizată doar pe străduţe şi alei a căror lungime nu depăşește 600 m.l. ,,Reprezentanţii primăriei Ştefăneşti au analizat cu multă răspundere care sunt aceste alei şi stăduţe ce au fost cuprinse în bugetul pe 2012, ţinând cont de extinderea apei şi canalizării pe acestea, de existenţa lor în programul de realizare în acest an. Asta înseamnă că, dacă anumite străduţe şi alei sunt în acest an cuprinse în programul de extindere a reţelei de apă şi canalizare, ele nu vor fi cuprinse şi în reţeaua de asfaltare, pentru că va trebui mai întâi realizată prima etapă şi lăsat termenul necesar de reaşezare a solului. La fel am ţinut cont şi la extinderea trotuarului, astfel demarând lucrările numai acolo unde au fost introduse toate utilităţile şi terenul s-a reaşezat pentru ca fundamentul trotuarului să nu aibă de suferit”, a ţinut să specifice edilul Dorin Bărbuceanu.
Primăria a ţinut cont în proiectarea bugetului și de necesitatea continuării amenajării parcărilor în zona Cartier blocuri. S-au luat în calcul şi solicitările cetăţenilor cu privire la extinderea reţelei de iluminat, având în vedere şi faptul că, în Ştefăneşti, ritmul construcţilor este destul de susţinut, iar acest lucru a făcut ca străduţele şi aleile noi să apară în fiecare an.
În anul 2011 a fost demarată protejarea domeniului public şi privat al Consiliului Local, prin întocmirea documentaţilor cadastrale atât pentru reţeaua de drumuri cât şi pentru clădirile şi terenurile domeniului public. Acesta a fost un lucru benefic mai ales unităţilor de învăţământ, în urma căruia acestora li s-a putut permite obţinerea personalităţii juridice.
Prin buna colaborare pe care primăria oraşului Ştefăneşti o are cu primăria oraşului Piteşti şi cu conducerea acesteia, şi ţinând cont de lansarea programului de zonă metropolitană, s-a reuşit alocarea banilor necesari intrării în programul de colaborare ,,Câini Fără Stăpân”.
Ca în fiecare an, reprezentanţii primăriei Ştefăneşti au alocat şi pentru 2012 banii necesari întreţinerii drumurilor, fie a celor asfaltate, fie a celor rămase doar pietruite, iar edilul consideră că starea drumurilor din Ştefăneşti este mulţumitoare.
Potrivit unui act normativ, s-a solicitat ca administraţia locală să găsească soluţia necesară ca vehiculele cu tracţiune animală să nu mai blocheze princepalele drumuri publice şi, dacă este posibil, să se deplaseze pe arterele lăturalnice. În acest sens, conducerea primăriei a reacţionat ca atare şi în fiecare an a modernizat căi de acces care să permită realizarea acestui deziderat. Acestea sunt: Strada Liliacului, care să permită accesul din zona Goleşti către centrul oraşului şi Strada Sticlelor, care reprezintă calea de legătură dintre Piteşti şi Ștefăneşti, fără să afecteze şoseaua naţională. În acest an a fost cuprinsă în buget extinderea străzii Fitotron, care va permite locuitorilor din zona Zăvoi, beneficiari ai unui număr însemnat de mijloace de transport cu tracţiune animală, să acceadă către centrul localităţii.
”Dacă alături de şoseaua Coasta Câmpului, care reprezintă calea alternativă a zonei Valea Mare către centrul localităţii rezolvăm în anul următor o mică porţiune rămasă între Podul Viişoara şi Strada Sticlelor, atunci putem afirma că ne-am conformat în întregime prevederilor legii şi am oferit soluţia alternativă arterei principale”, a mai spus primarul Dorin Bărbuceanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea