Mioveni şi Sighişoara, laureate ale Premiului Europei pentru activitatea desfășurată în slujba ideilor europene

Distincţiile au fost acordate la Strasbourg pe 26 aprilie, răsplătind astfel activitatea desfăşurată de cele două oraşe în slujba ideilor europene. Preşedintele subcomisiei Premiului Europei, Sir Alan Meale, a adresat o scrisoare prin care felicită oraşul Mioveni. Diploma obţinută de oraşul Mioveni se situează chiar sub Steagul de Onoare şi are scopul de a stimula oraşele participante să îşi dezvolte aptitudinile în acest sens. Diploma de Onoare a fost obţinută anul acesta de 12 oraşe europene din: Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Turcia şi România (Mioveni).

Sighişoara a obţinut cea mai înaltă distincţie: PREMIUL EUROPEI

Sighişoara a câştigat, ex-aequo cu oraşul Corciano din din Italia, Premiul Europei 2012, cea mai înaltă distincţie acordată comunităţilor locale de acest înalt for european.
Sighişoara, Bijuteria medievală a României, se află pe cea mai înaltă treaptă a Consiliului Europei 2012, în semn de apreciere a modului in care autorităţile locale au trezit şi menţinut în rândul cetăţenilor oraşului sentimentul de apartenenţă la Europa.
Premiul Europa recompensează eforturile pentru promovarea unităţii europene ale municipalităţilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit în 1955, prin decizia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual oraşele care primesc această distincţie şi cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare şi Diplomele europene.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea