Două sonate pentru pian şi violoncel la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, al doilea recital cameral al lunii, susţinut de pianistul Mihai Ungureanu şi violoncelistul Elvis Ciuculescu.  În program: C. Franck - Sonata în La Major (aranjată pentru violoncel şi pian) şi E. Grieg - Sonata în la minor pentru violoncel şi pian. Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de însuşi Iosif Sava, care

a scris în termeni elogioşi la adresa maestrului. Solist al Filarmonicii din Craiova, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America (în SUA şi Canada a susţinut recitaluri de succes) şi Asia (Japonia, Iran). A fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale pe anul 1986). Mihai Ungureanu a realizat înregistrări discografice la casa Electrecord, Bucureşti, la Casa de discuri Hasted-WDR 3 (Germania) şi la Casa de discuri Bella Musica (Freiburg). A susţinut turnee în: Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia. Repertoriul lui Mihai Ungureanu cuprinde cele mai mari opere clasice, cu concerte de pian de la Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Dvořak, Rachmaninov, Ceaikovski şi până la Gershwin. A fost apreciat de presa de specialitate din străinătate, edificatoare fiind aprecierile din „Westfalenpost”:  „Doi dintre marii muzicieni din Europa - Jenny Abel şi Mihai Ungureanu, solişti perfecţi în duo, într-o  interpretare minunată, plină de virtuozitate”.
Violoncelistul Elvis Ciuculescu a absolvit Liceul de Artă din Craiova și Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, secția Interpretare muzicală. A susţinut, la aceeaşi academie clujeană, un master şi două masterclass în Europa şi America.  A obţinut premii la concursurile naţionale, dintre care cel mai important este cel de la Suceava, de la concursul Ciprian Porumbescu (Lira de Aur). A susţinut numeroase recitaluri cu renumiți muzicieni ca: Mihai Ungureanu, Cziky Boldizar, Oana Crișu, Florin Berculescu şi concerte cu orchestrele din Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Bacău. A fost apreciat de dirijori de renume ca: Ilarion Ionescu-Galaţi, Teodor Costin, Dorin Frandeș, Gheorghe Costin, Octav Calleya. A efectuat turnee cu filarmonicile din Craiova şi Râmnicu Vâlcea în: Italia, Germania, Spania, Iran şi a colaborat cu Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, cu trioul de coarde „Allegretto” şi cvartetul „Armonia”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea