Infrastructura comunei Bârla, adusă aproape de un nivel european

# Introducerea rețelelor de apă, canalizare și gaze, priorități permanente ale primarului Ion Neacșu. Ion Neacşu, edilul comunei Bârla, a reuşit în cei patru  ani de mandat, să aducă infrastructura comunei la nivel european, în condiţiile în care bugetul local este foarte mic. Acest lucru a fost posibil datorită sârguinţei sale şi efortului depus în vederea accesării de fonduri europene prin numeroasele proiecte realizate. În momentul când a preluat mandatul de primar, comuna Bârla nu beneficia de nici un km de reţea de apă, iar în momentul de faţă există peste 12 km de reţea de apă şi canalizare, făcând dintr-o comună izolată şi uitată de lume o comună prosperă.
Ion Neacșu a mai reuşit să reamenajeze grădina publică, transformând-o într-un parc  modern. Tot la capitolul investiţii se numără şi baza sportivă, care este în curs de definitivare, fiind construită în proporţie de 90%, rămânând de montat nocturna. O altă realizare este introducerea apei potabile, proiectul fiind integrat prin măsura 322, care este şi el definitivat în proporţie de 90 %, fiind în valoare de 2.500.000 de euro. Canalizarea comunei este construită în procent de 95 % şi, până la sfârşitul anului, edilul comunei promite că va fi finalizată. Atât introducerea apei, cât şi canalizarea se desfăşoară pe un tronson de 11 km. Proiectul „after school” este  terminat aproximativ 70%, fiind integrat tot în cadrul aceluiaşi proiect amintit anterior. În baza aceluiaşi proiect au fost achiziţionate un buldoexcavator şi un autogreder pentru buna funcţionare a  serviciilor de drumuri comunale şi dezăpezire. Şcolile generale din satele Mozăceni Vale şi Urluieni sunt integrate într-un programu operţional regional ce constă în modernizarea, dotarea, extinderea lor şi construcţia  a două săli de sport, câte una  pentru fiecare şcoală.
O altă realizare de maximă importanţă pentru cetăţenii comunei este înfiinţarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale, realizându-se studiul de fezabilitate la Ministerul Economiei, unde a avut loc şi licitaţia ce a fost  publicată deja în Monitorul Oficial. Urmează ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările de introducere a reţelei de alimentare cu gaze naturale.
Drumurile comunale, ce însumează circa 105 km, au reprezentat pentru edilul comunei Bârla o altă prioritate, acestea fiind întreţinute prin pietruire şi amenajarea de şanţuri.
Totodată, Ion Neacşu, în aceşti 4 ani de mandat, a sprijinit micii producători care şi-au depus proiecte pe măsura 141 – fermele de subzistenţă – prin întocmirea proiectelor gratuit la peste 100 de cetăţeni din comuna Bârla.      L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea