România are 1000 de km de autostradă şi drum expres! Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova nu sunt gata!

 

Joia trecută, România a ajuns să aibă 1000 de km de autostradă şi drum expres, după ce a fost inaugurată o bucăţică din Autostrada Transilvania. Pe noi argeşenii ne interesează că Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova sunt încă în lucru. Autostrada ar putea fi gata în 2027, dacă dă Dumnezeu, iar drumul expres - în 2024. Asta după unele voci optimiste.

“Mâine (joi, 21 septembrie 2023, n.r.) dăm în circulaţie cei 13 km din Autostrada Transilvaniei. E vorba de secţiunea Nuşfalău – Suplacu de Bacău. Se ajunge, într-un final, după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, să atingem în sfârşit borna de 1.000 km de autostradă şi drum expres.

Daţi-mi voie să închid cu o dorinţă: că pentru următorii 1.000 km sunt convins că nu se mai aşteaptă 30 şi ceva de ani ca să se atingă această bornă. În acest moment sunt contractaţi aproape 760 km de drum expres şi autostradă, deci contracte semnate. Asta înseamnă că sunt în derulare termenele de finalizare. Până la ultimul dintre ele, termenul este 2028. Deci, să zicem că, în cinci ani, ar trebui ca cel puţin aceşti 760 km să fie în plus. Mai mult decât atât, sunt încă 500 km, astăzi când vorbim, aflaţi în diverse stadii ale licitaţiilor înainte de semnarea contractelor, ceea ce ne face să fim optimişti că, până maxim în 2030, să atingem cealaltă mie de kilometri”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit presei centrale.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea