Fostul ministru al Mediului nu se lasă! Va depune un proiect pentru controlul populaţiei de urşi!

 

Săptămâna viitoare, senatorul UDMR Tanczos Barna (fostul ministru al Mediului) va depune un proiect de lege pentru a controla fenomenul de extindere a habitatelor de urs brun. Barna vrea reintroducerea vânătorii pe baza unei cote stabilite.

Argeşenii sunt interesaţi de acest proiect, deoarece urşii au făcut ravagii în multe gospodării. Din păcate aceste animale s-au înmulţit necontrolat încât au ajuns chiar şi în sudul judeţului.

 

„Am început strângerea semnăturilor pentru acel proiect de lege prin care propunem introducerea unor măsuri ferme de control al populaţiei de urşi bruni în România pe baza studiilor efectuate de institutele de cercetare şi universităţile din România. De asemenea, avem deja câteva date din studiul de evaluare genetică a populaţiei de urşi bruni din România. Strângerea de semnături înseamnă o susţinere în Parlament a acestei iniţiative.

 

Desigur, primele semnături vin de la grupul UDMR, pentru că este o iniţiativă a noastră, a grupului UDMR, dar alte zeci de semnături au apărut alături de acestea pentru că şi celelalte partide văd cât de gravă este această problemă şi reprezentanţii celorlalte partide văd că este nevoie de o intervenţie bazată pe studii ştiinţifice, dar ferme pentru a proteja viaţa umană şi pentru a avea un control ştiinţific bazat pe studii asupra populaţiei de urşi bruni din România", a declarat Tanczos Barna, pentru Agerpres.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea