”Viceprimarul Ionică a subordonat primăria intereselor de partid”

# La o cafea tare (politică) împreună cu Ștefan Ciocănel. Consilierul local Ștefan Ciocănel este o persoană despre care s-a vorbit și, cu certitudine, se va vorbi mult și de acum înainte. Managerul unei firme de top a județului, președinte-director general al C.A.S. Argeș și, nu în ultimul rând, consilier local la Pitești. Funcție pe care o va ocupa, cu siguranță, și după alegerile din iunie, pentru că se află pe prima poziția din lista de candidaturi a Alianței pentru Argeș și Muscel. Poziție onorantă, pentru că denotă respectul și încrederea de care se bucură. Și, pentru că se apropie un sfârșit de mandat, am purtat o discuție despre ultimii ani precum și despre cum se întrezăresc următorii...
# Sunteți primul pe lista candidaților Alianței pentru Argeș și Muscel la Consiliul Local Pitești. Cum arată viitorul?
- Sper ca viitorul Consiliu Local să-și redobândească principala calitate: de reprezentant al piteștenilor deoarece, în actuala formulă, el a avut un rol decorativ, un instrument în mâna primarului, care controla mai mult de două treimi din voturi. Consiliul trebuie să-și recâștige locul de prim coordonator al activității orașului. În acest scop, aș recomanda ca în acest for să promoveze cât mai multe partide, pentru ca dezbaterile să conducă la progresul cetății. Un Consiliu Local puternic poate readuce primarul orașului în zona executivă, eliminându-l din postura actuală de stăpân absolut al urbei.
# Ați pomenit de primarul Pendiuc. Dar vicele Ionică?
- Din punctul meu de vedere, viceprimarul Ionică a subordonat primăria intereselor de partid, în ciuda clamării sloganului că în administrația publică nu se face politică. Ca lider de fapt al grupului de consilieri PSD nu a tolerat nicio opinie personală din partea acestora.
# Totuși, în rândul consilierilor PSD sunt nume ca Adrian Prodănel, om de afaceri cunoscut, sau Nae Zărnescu, fostul decan al Baroului Argeș...
- Ați numit doi consilieri pe care îi stimez și cu care am o relație excelentă. Dacă în cazul domnului Zărnescu prietenia care îl leagă cu primarul explică poziția a treia din listă, în cazul domnului Prodănel apartenența la un partid de stânga este inexplicabilă. Restul consilierilor sunt oameni care datorează partidului poziția lor din societate.
# Ce se va întâmpla în viitorul apropiat în Consiliul Local Pitești? PNL cere un post de viceprimar...
- Scopul acestei alianțe a fost acela de a obține guvernarea. Odată atinsă această țintă, drumurile celor două partide, în mod firesc, se vor bifurca. Sper, ca om politic responsabil, ca dreapta să se unifice din nou, întrucât situația economică actuală nu permite luarea unor măsuri populiste fără a încălca principiile liberale.
# Care este, în opinia dumneavoastră, cel mai ”toxic” consilier local din mandatul care tocmai se încheie?
- Cred că acest titlu poate fi împărțit în mod egal între consilierii Tudosoiu Dumitru  și Ana Badea, ambii de la PSD.
# Reprezintă Daniel Dragomir o variantă pentru Primăria Pitești?
- Daniel Dragomir, în cazul în care ar fi votat de piteșteni, ar constitui o revoluție în administrația publică locală limitată, timp de peste douăzeci de ani, la ideile unui singur om. Sper și cred că libertatea câștigată la Revoluție nu va fi pierdută prin manipularea șireată – rod al gândirii unui singur om. Daniel Dragomir este reprezentantul unei noi generații care, deși matură politic, este încă tânără, și sper ca cetățenii reponsabili să îi acorde încrederea, în interesul lor, dar și al copiilor și nepoților. Nevoia de schimbare rezultă din epuizarea și blazarea actualei administrații care, în următorul mandat, se va ocupa probabil de schimbarea pavelelor din centru, extinderea vreunei fântâni arteziene, construirea de noi etaje la piețele existente, concesionarea a ceea ce a mai rămas din serviciile publice și distrugerea, în continuare, a spațiilor verzi prin construirea de imobile private și parcări.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea