”Eu nu promit ceea ce nu pot să fac”

# Inteviu cu dl. primar Dorin Mihail Bărbuceanu, candidatul USL la Primăria Ştefăneşti.

# Domnule primar, realizările dumneavoastră din ultimii patru, chiar din ultimii opt ani în fruntea oraşului Ştefăneşti sunt cunoscute şi recunoscute atât de către locuitorii localităţii, dar şi de adversarii politici. Cu toate astea, presupun că mai aveţi multe de făcut.
- Da, aşa este. În cele două mandate consecutive în fruntea oraşului am făcut multe lucruri, dar sunt unele care trebuie continuate, şi altele care trebuie demarate. Eu nu sunt genul de om care să promită ceva doar pentru a câştiga voturi, ci sunt primarul care întotdeauna a făcut ceea ce a promis, pentru că sunt un om de cuvânt şi de onoare.
# Aveţi contracandidaţi destul de serioşi la alegerile din 10 iunie. De ce trebuie să rămâneţi dumneavoastră în fruntea oraşului şi care sunt proiectele pe care doriţi să le realizaţi în următorii patru ani?
- Mi se pare normal să finalizez proiectele demarate, mai ales că sunt de anvergură, dar şi să continui parteneriatul cu locuitorii oraşului, pentru că dumnealor le-am dedicat ultimii opt ani din viaţă. Cetăţenii mă ştiu ca fiind un om onest, care nu promite dacă ştie că nu poate să facă, pentru că asta ar însemna că-i mint, ori eu nu mint. În privinţa proiectelor pentru următorul mandat, acestea vizează patru domenii majore: infrastructura, lucrările edilitar-gospodăreşti, domeniul social, precum şi învăţământul, cultura, sănătatea şi cultele.
# Ştiu că drumurile din Ştefăneşti sunt asfaltate, că aveţi o reţea de gaze la care sunt racordaţi foarte mulţi dintre locuitorii oraşului şi că s-au făcut progrese şi în privinţa extinderii reţelei de canalizare. Ce ar mai fi de făcut în plus?
- Trebuie să continui lucrările de extindere a reţelei de apă şi canalizare atât prin accesarea de fonduri europene, cât şi din  surse proprii, de la bugetul local. În fiecare zonă a oraşului vor fi construite staţii de stocare şi pompare a apei potabile, pentru a permite alimentarea fiecărei locuinţe, indiferent de zona în care se află amplasată. Un alt obiectiv este asfaltarea tuturor străzilor şi aleilor care nu au fost asfaltate până acum. La rândul ei, extinderea reţelei de gaze naturale către zonele Goleşti şi Enculeşti este o necesitate pentru locuitori. În noul mandat voi amenaja trotuare stradale pe toate căile de acces între cartierele oraşului şi voi reabilita sau construi podeţe în toate zonele în care această investiţie este necesară. Extinderea reţelei de canalizare pluvială atât de utilă unui oraş, va fi de asemenea realizată. Nu în ultimul rând, tot la capitolul infrastructură vor fi accesate surse de finanţare în vederea regularizării cursurilor pâraielor Valea Mare, Izvorani şi Ştefăneasca.
# Care sunt priorităţile în domeniul învăţământului, culturii, sănătăţii şi cultelor ?
- La acest capitol trebuie finalizate lucrările de modernizare a unităţilor de învăţământ şi, de asemenea, vor fi introduse utilităţile în toate instituţiile publice. Finalizarea bazei sportive Goleşti reprezintă pentru mine o prioritate, cum tot prioritate reprezintă şi modernizarea spaţiilor necesare bunei desfăşurări a activităţii unităţilor sanitare. Fac precizarea că este necesară construirea a două grădiniţe în zonele Valea Mare şi Izvorani, cele existente nemai oferind condiţii propice procesului de învăţământ. Nu în ultimul rând, voi reamenaja fosta sală de cinematograf din cadrul Clubului Ştefăneşti şi voi continua să sprijin lăcaşele de cult.
# Ştiu că una dintre problemele cu care se confruntă oraşul pe care îl conduceţi este asigurarea transportului gratuit pentru elevi.
- Da, într-adevăr, este o problemă care va fi rezolvată în curând, pentru că vom achiziţiona microbuze care să asigure transportul gratuit pentru toţi elevii din învăţământul şcolar gimnazial. În acest moment avem un singur microbuz care transportă copiii din Zăvoi la şcoala de la Valea Mare şi care, din cauza numărului mare de curse pe care trebuie să le facă, nu poate asigura şi transportul elevilor din celelalte zone ale oraşului. De altfel, dacă în celelalte zone sunt mijloace de transport public,  zona Zăvoi nu beneficiază de transport public de persoane. 
# Din punct de vedere al lucrărilor edilitar-gospodăreşti, care sunt cele mai importante obiective?
- Continuarea lucrărilor edilitar-gospodăreşti este obligatorie pentru un oraş european, aşa cum îmi place să cred că este oraşul Ştefăneşti. Un prim obiectiv îl reprezintă reamenajarea parcului din zona cartierului Ştefăneştii Noi, precum şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii. Deşi gunoiul se ridică periodic, cred că trebuie aduse îmbunătăţiri serviciului de colectare a gunoiului menajer. Pentru mine, foarte importante sunt de asemenea blocurile din centrul oraşului, motiv pentru care vreau să accesez programe pentru repararea acoperişurilor acestora, precum şi pentru anveloparea termică. Un alt obiectiv pentru următorii patru ani este construirea unei pieţe agro-alimentare. Deşi suntem un oraş încă mic, ne aflăm în plină dezvoltare şi extindere, iar o piaţă este necesară atât pentru cetăţeni, cât şi pentru producătorii agricoli locali. Balastarea tuturor căilor de acces şi crearea de noi drumuri pentru zonele de extindere a intravilanului, precum şi modernizarea reţelei de iluminat stradal şi sprijinirea extinderii reţelei electrice pentru zonele de locuinţe nou create, vor fi de asemenea realizate. La acest capitol amintesc şi definitivarea aplicării legilor fondului funciar, precum şi soluţionarea litigiilor existente.
# Pentru orice primar, domeniul social este cel mai sensibil.
- Într-adevăr, problemele sociale sunt cele care te afectează cel mai mult din punct de vedere sufletesc. Poate şi de aceea am acordat o atenţie deosebită cazurilor sociale şi voi continua să sprijin cât de mult pot familiile cu probleme. O categorie pentru care am un respect aparte sunt pensionarii, motiv pentru care doresc să inființez un club în care să-şi petreacă într-un mod plăcut timpul liber.
# Locuinţele sociale, sau mai bine zis starea lor, reprezintă o reală problemă.
- Da, aşa este. Reabilitarea lor constituie o prioritate majoră, motiv pentru care sperăm ca prin intermediul fondurilor europene sau guvernamentale să le putem reabilita într-o perioadă de timp cât mai rezonabilă.
# Cum vedeţi rezolvată problema câinilor fără stăpân?
- Cu această problemă se confruntă nu doar oraşul Ştefăneşti, ci toate oraşele din ţară. Deşi se spune că avem cadru legislativ, acesta este extrem de restrictiv în anumite privinţe. Am găsit soluţiile de rezolvare a acestei probleme, pe care le vom pune în aplicare în colaborare cu ONG-uri şi cu fundaţii de protecţie a animalelor, astfel încât numărul câinilor fără stăpân să scadă considerabil.
# La finalul acestui interviu, care este mesajul dumneavoastră pentru locuitorii oraşului Ştefăneşti?
- Să vină la vot pe 10 iunie, să-şi exercite acest drept şi să aibă încredere în mine. Sunt un om mult prea serios ca să promit ce nu pot să fac, iar oamenii din Ştefăneşti ştiu acest lucru.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea