Argeşeanul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării: „România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”

 

Generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a vorbit la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București, despre acţiunile Rusiei în războiul cu Ucraina, acţiuni care afectează direct România. “România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse” – a spus Petrescu.

„Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse.

 

Această confruntare o resimțim foarte bine în special în Flancul Estic al NATO și mai ales în regiunea de unde provin, Marea Neagră. Războiul Federației Ruse în Ucraina a destabilizat în mod fundamental regiunea Mării Negre, și a provocat sentimente de insecuritate în rândul țărilor riverane, cu repercursiuni asupra mediului de securitate.

 

De aici, sunt lansate rachete spre Ucraina, asupra infrastructurii sale civile ori militare. Regiunea a devenit scena unor tot mai frecvente acțiuni militare, cu incidente maritime și acțiuni care limitează libera circulație a navelor. Chiar aseară (noaptea de miercuri spre joi, n.r.), alarmele antiaeriene au sunat în orașele ucrainene, aproape de granița cu România, anunțând atacuri iminente. Dar astfel de lucruri nu se întâmpla doar în Ucraina: mesaje de alertă, care avertizează asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian, sunt frecvent transmise cetățenilol români care locuiesc în Deltă, aproape de porturile ucrainene aflate constant sub atacul rușilor”, a declarat generalul argeşean Daniel Petrescu, într-o declarație, susținută în limba engleză, la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București de Centrul Euroatlantic pentru Reziliență, citat de Digi 24.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea