Noi investiţii de maximă importanţă în comuna Bascov

# Gheorghe Stancu, primarul localității, este permanent preocupat de ridicarea nivelului de trai al oamenilor # Comuna Bascov este fruntașă la atragerea de finanțări europene nerambursabile. Gheorghe Stancu, edilul comunei Bascov, promite consătenilor săi un mai bun nivel de trai, axându-şi priorităţile pentru mandatul următor pe mai multe module de activitate.
Primul modul se referă la continuarea lucrărilor care sunt în curs de execuţie şi care vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. În acest modul este inclus domeniul de infrastructură ce se referă la modernizarea drumurilor prin asfaltare, aflându-se în execuţie 9,5 km de drum cu fonduri de la Uniunea Europeană pe măsura 322. Al doilea modul se referă tot la continuarea lucrărilor din proiectul pe măsura 322 de extindere a reţelei de canalizare, etapa a – III-a, pe o distanţă de 14 km. La o altă investiţie ce face parte din acelaşi proiect de Dezvoltare Rurală se poate bifa şi componenta socială, fiind vorba de un centru de îngrijire copii care va deveni grădiniţă cu program normal în localitatea Valea Ursului, lucrare ce se află tot în faza de execuţie şi care va fi finalizată până la sfârşitul anului 2012.
O altă lucrare, dar de data aceasta executată din fonduri proprii, o reprezintă grădiniţa cu program prelungit din centrul comunei, gradiniţă ce are o capacitate de 120 de copii; urmează ca de ziua copilului să fie inaugurată. Totodată este luată în calcul şi finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură ce este un complex cultural multifuncţional care, potrivit domnului primar, Gheorghe Stancu, ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii iulie.
O  altă investiţie care se află în faza de avizare şi finanţare, lucrare pe fonduri europene, prin fondurile de coeziune, în colaborare cu Apă Canal şi Primăria Piteşti, este introducerea de canalizare - etapa a –IV- a - cu încă 22 km, ce este în valoare de 3,5 milioane euro. Această lucrare se află în faza de licitaţie pentru execuţie, iar dacă nu intervin probleme ar putea să înceapă din luna septembrie a acestui an.
O altă investiţie ce se află în faza de semnare a contractelor, tot pe fonduri europene, o reprezintă modernizarea şcolilor cu clasele I-VIII din Valea Ursului şi din Bascov. Documentaţia pentru această lucrare este depusă la Călăraşi, la sediul POR, de aproape 2 ani îndeplinind toate condiţile de punctaj şi eligibilitate, aşteptându-se semnarea contractului.
Tot la capitolul investiţii propuse de către primarul Gheorghe Stancu este şi modernizarea şi amenajarea unor alei pietonale pe o parte şi de alta a drumurilor DN7 şi DN7C, investiţie mult aşteptată de către cetăţenii comunei. Acestă lucrare nu a putut să fie realizată până în momentul de faţă pentru că nu era rezolvată problema canalizării pe o parte şi de alta a drumurilor. O altă problemă ce trebuie rezolvată, înainte de începerea lucrărilor de amenajare alei pietonale, este cedarea terenului ce se află pe de o parte şi de alta a drumurilor DN7 şi DN7C, pentru că acesta aparţine Drumurilor Naţionale. Deja există un studiu de soluţie pentru acestă investiţie şi un studiu de prezabilitate pe aproape 14 km de alei pietonale pe acest tronson al Drumurilor Naţionale.
,,Sper ca această investiţie să o finalizăm - adică procedura pe partea juridică şi procedura pe partea de accedere de finanţare – până la sfârşitul anului, încât, începând cu anul 2013, să putem demara lucrările la acest obiectiv de maximă importanţă”, a declarat Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.      L.G. 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea