Adio şi n-am cuvinte! Programul „Masa caldă” nu mai există în anul şcolar 2023-2024!

 

# Mai multe şcoli din Argeş erau beneficiare

Deşi a avut toată vara la dispoziţie, Guvernul nu a reuşit să pregătească legislația necesară pentru implementarea Programului “Masa caldă”. De 19 şedinţe, Camera Deputaţilor spune “pas…” proiectului, deşi anul şcolar a început pe 11 septembrie.

Mai multe şcoli din Argeş au fost incluse în acest program, dar nu se ştie dacă elevii vor primi mâncare la şcoală.

Masa zilnică a unui elev ar fi costat 15 lei.

 

„Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, decizională, stă abandonat de 19 şedinţe proiectul de lege ce conţine toate amendamentele necesare generalizării programului “Masa Caldă”.

 

S-au angajat prin lege să susțină 1 milion de copii, dar nu au extins nici măcar programul-pilot și nu au asigurat continuitatea programului actual. Se pare că amână deliberat, așa cum au făcut-o în ultimii 7 ani, similar cu întârzierile la legislația pentru transport gratuit.

Ar fi fost suficient să folosească aceeași legislație pe care o aplică an de an pentru masa caldă. Chiar dacă mâine s-ar da OUG nou pe acest subiect, acest program nu va funcționa efectiv până vor fi norme de aplicare și licitații realizate în teritoriu – alte luni pierdute. Guvernul are mare grijă de privilegiile specialilor și zero grijă pentru nevoile reale ale unor copii, pentru care o masă la școală ar putea face diferența între abandon și educație”, a declarat senatorul Irineu Darău, potrivit Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea