Bani de campanie sau grijă pentru sănătatea oamenilor?

# Coral Impex – firma desemnată, fără licitație, să elimine căpușele Piteștiului # La data introducerii proiectului de hotărâre, firma presta deja, de un timp serviciul. Unitate de partid, nu alta… Consilierii locali piteșteni au votat, la începutul lui 2011, aprobarea programului de execuţie, cantitativ şi valoric, al activităţilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în municipiul Piteşti, pentru anul trecut. Deratizarea a fost efectuată de către firma SC Coral Impex SRL. Primăria a alocat pentru deratizare, dezinfecție şi dezinsecţie sume cu multe zerouri. Coral Impex se ocupă și anul acesta de deratizare. În plus, va primi bani, separat, pentru eliminarea căpușelor. Câți bani? Ei bine… ”Tariful serviciului de dezinsecție împotriva căpușelor se negociază cu concesionarul Coral Impex…. de către o comisie constituită prin dispoziția Primarului Municipiului Pitești.”
La ședința extraordinară de Consiliu Local Pitești de joia trecută, mai multe puncte incluse pe ordinea de zi au ridicat semen de întrebare. Unul dintre acestea, punctual al treilea, se referea  încheierea unui contract de servicii suplimentare. Mai exact, firma care s-a instalat la Pitești ca prestator official de servicii de deratizare și dezinsecție a primit, din partea primăriei, sarcina să elimine…căpușele. Operațiunea ”căpușează” bugetul local de niște sume de bani, nu se știe însă nimic despre mărimea lor. Însă se specifică faptul că tariful este negociabil. Curat murdar, am spune noi…

Cine este Coral Impex, beneficiara banilor de la Primărie?

La începutul anului trecut, municipalitatea externalizează serviciul specializat de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, atribuindu-l firmei mai sus men ționate. Firma este una specializată, mare, prestând serviciul respective șI în alte orașe mari ale țării, cum sunt Clujul, Oradea, Sibiul, Brașovul, Târgu Mureș etc. Odată contractul semnat (Contract 3151/25.01.2011) lucrurile au mers din ce în ce mai bine, firma devenind ”băgată în seamă” din ce în ce mai mult. Serviciile acesteia au devenit promovate tot mai intens, devenind aproape esențiale șI pentru alte instituții publice de interes local.

Da` tarifu`, cât e tarifu`…?

Primarul Clujului, Sorin Apostu, se lăuda, anul trecut, cu cel mai mic preţ contractat pentru serviciul de dezinsecţie din ţară, motiv pentru care în plenul Consiliului Local Cluj s-a votat prelungirea contractului cu firma Coral Impex pe şapte ani şi şapte luni, începând cu vara lui 2011.
“La Timişoara s-a adjudecat cu preţuri cu 70% mai mari decât cele de la Cluj, la Oradea, cu 241% mai mari, la Piteşti cu 124% mai mari. Nu există licitaţie cu preţuri mai mici decât cele de la Cluj. …”, a declarat Sorin Apostu pentru Gazeta de Cluj. Prelungirea contractului de concesiune a fost aprobat de consilierii locali, cu abţinerea reprezentanţilor opoziţiei. Astfel, societatea Coral Impex va efectua serviciile de dezinfecţie, dezinsecţie şi de deratizare a domeniului public pe care le va comanda Primăria Cluj-Napoca opt ani de acum încolo.
Scump, domnule, scump. Dincolo… Iată însă că pentru Pitești este chiar ieftin, motiv pentru care anul 2012 este acoperit de pulberile aceleiași firme. În plus, trebuie exterminată căpușa de Pitești, nu se știe pe ce bani.
În relația cu Coral Impex, municipalitatea a avut nevoie de numeroase acte adiționale, modificări, etc. Veți vedea în curând de ce...
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea