Consilierul local Tiberiu Irimia, în sfârșit, recunoaște: „Da, am și eu interese în Pădurea Trivale!...”

 

 

Consilierul local liberal Tiberiu Irimia este inițiator al proiectului Trivale-pădure parc. Și a reușit să fie făcut în toate felurile de politrucii care au găsit o cauză falsă de care să se agațe. Vreo doi chiar mai au să își pună cenușă în cap și să iasă, cu pieptul dezgolit, la intrarea în pădure. De ce? Păi… așa își mai fac și ei ceva publicitate. Nu-i bai, subiectul se va stinge și nimeni nu va ști de ei în continuare…

Tiberiu Irimia: „Săraca pădure Trivale e posibil să moară din cauza numărului mare de «salvatori» cu carnet de partid apăruți peste noapte... Minciuna, dezinformarea și ipocrizia, toate acestea împachetate frumos politic, nu protejează o pădure. Recunosc că în momentul în care am depus spre aprobare, alături de colegii semnatari ai hotărârii, proiectul de pădure parc Trivale am știut că, mai fiind doar un an până la alegeri..., mulți «salvatori» vor apărea. Dar, tot din motive strict nepolitice, am mers mai departe cu demersal”.

 

Tiberiu Irimia: „Recunosc, am interese în pădurea Trivale!...”

„DA, recunosc, am și eu interese în pădurea Trivale. Nu vreau să le aflați de la altcineva și prefer să vi le spun eu. Pădurea Trivale nu se poate salva cu minciuni pentru că minciunile ne-au adus în situația de azi. Chiar cred că oamenii cinstiți nu mai înțeleg ce să creadă. Ei înțeleg că se fură pădurea, că se taie toată, că vin hoții, că se fac blocuri, că se toarnă «betoane» în pădure... Totul a ajuns o mare minciună.

Am înțeles cu toții că în această pădure au fost și sunt tot felul de interese.

Chiar și eu am un mare interes în pădurea Trivale.

Stiți cum e... fiecare cu interesele lui în pădurea Trivale.

Eu nu sunt nici hoț de pădure, nici de lemne, nici dezvoltator imobiliar în pădure nu sunt...

Interesul meu este să avem un parc superb și un oraș sănătos de care să ne bucurăm împreună toți cetățenii Piteștiului... și nu numai noi.

Acum observ că intervine și o parte patologică a fenomenului "isteria Trivale"

A apărut o combinație de manie și de fobie pe acest subiect. Cea mai mare frică a mea e când hoții strigă hoții pentru că nu știu exact care sunt hoții de pădure și care sunt hoții de imagine... nu știu care sunt mai periculoși, dar tot hoți sunt.

Și mă sperie și această mitomanie și grandomanie combinată cu harpaxofobie și cherofobie... că așa încercăm să scoatem lumea în stradă. E bine totuși că cetățenii se prind de șmecherii și nu răspund la provocări. Chiar cred că orice piteștean bine intenționat își dorește ca Trivale să devină un superb mare parc pentru totdeauna.

Mă distreaza extraordinar formularea cu cei «13 ani» în care «s-a muncit» la documentația pentru arie protejată și s-a aruncat la gunoi.... totuși, canalul Dunăre - Marea Neagră s-a făcut în 8 ani.

Să fim serioși, dar asta ne arată că în realitate au fost 13 ani în care nu s-a muncit deloc pentru că nu s-a dorit să se facă ceva în pădure. Interesul a fost să treacă anii.

Niște politicieni își doresc acum să facă arie protejată pentru că mare suprafață de retrocedat nu mai era... Toate dezinformările și acțiunile actuale de blocare a hotărârii CL de transformare a 160ha din proprietatea statului în pădure parc nu fac decât poate să mai adăugăm vreo «13 ani de muncă» până se va face ceva... sau nimic... pentru că da... unii preferă să nu se facă nimic.

Practic pădurea parc nu mai permite retrocedari dar oferă și posibilitatea legală de investiții minime făcute de primărie pentru confortul cetățenilor (alei amenajate din materiale ecologice, mobilier urban, iluminat public); aria protejată permite retrocedari și nicio investiție în interesul cetățenilor.

Dacă se mai joacă mult politic pădurea... se alege praful de tot și n-o să avem nimic frumos în acest oraș. Consider cu toată responsabilitatea că pădure parc este varianta ideală pentru oameni! REPET ... în hotărârea de CL s-au luat în calcul 160 ha din cele 330 ha care mai sunt în proprietatea statului. NU vizează proprietățile private”, precizează Tiberiu Irimia.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea