Omul de afaceri Ioan Predică, zis și „Semaca”, trimis în judecată alături de soție pentru evaziune fiscală

 

Afaceristul Ioan Predică, zis şi „Semaca”, fost vicepreşedinte PDL Argeş şi fost director la Îmbunătăţiri Funciare Argeş, a fost trimis în judecată, alături de soția sa, Maria Predică, pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat, pe 30 august, pe rolul Tribunalului Argeș

Cei doi soți sunt acuzați că în perioada iulie 2014 - decembrie 2016, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat achiziții de carburanți care nu aveau la bază operaţiuni reale.

 

„Au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni comerciale reale, reprezentate de achiziții de carburanți, atestate de bonuri fiscale falsificate care induceau aparența provenirii de la SC Lukoil România SRL (1733 de bonuri), în valoare totală de 582.867 de lei, și de la SC Rompetrol Downstream SRL (4.029 bonuri) în valoare de 1.384.975 de lei”, arată procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Argeș.

 

În acest fel a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 417.009 lei.

Sesizare formulată de ANAF

Totul a plecat de la o sesizare formulată de ANAF, încă din anul 2019, ce viza firma SC Semaca & Ionuț SRL, care are ca obiect de activitate transporturi rutiere de mărfuri. Societatea a fost reprezentată de Maria și Ioan Predică, în calitate de asociați, cât și de administratori. În prezent, firma se află în procedură de faliment.

În dosar s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri ale inculpaților. Statul Român, reprezentat de către ANAF, s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de peste 1.800.000 de lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea