Maistru militar - condamnat pentru trafic de droguri

 

# Argeșeanul a introdus droguri chiar în incinta unităţii militare în care a fost cazat

Un maistru militar a fost condamnat, pe 27 septembrie 2023, la Tribunalul Argeș, pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Argeșeanul a primit 2 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Argeșeanul Constantin Răducu Stancu, maistru militar specialist în cadrul Unității Militare 01912 Borcea, din județul Călărași, a fost trimis în judecată, în iunie 2023, de procurorii DIICOT Pitești după ce s-a constatat că acesta ar fi comercializat droguri către mai multe persoane.

Prins în flagrant

Inculpatul a vândut droguri de mai multe ori către un polițist sub acoperire. La un moment dat, acesta i-a propus investigatorului sub acoperire și o afacere. Să pună bani împreună pentru a cumpăra mai multe comprimate Ecstasy.

Pe 20 aprilie 2023, aşa cum au stabilit în prealabil, cei doi s-au întâlnit pe strada Smeurei din Pitești, în mașina investigatorului, unde inculpatul i-a dat 50 comprimate ecstasy, primind în schimb suma de 2.000 lei. Cu această ocazie militarul a fost prins în flagrant de organele de poliție.

„Inculpat: - Am fost și la muncă azi.

Investigator sub acoperire: - Ce muncă?

Inculpat: - Sunt la armată.

Investigator sub acoperire: - Ee, na! Să mori tu? I-auzi mânca-ți-as pana ta, și eu alerg de colo până colo.

Inculpat: - E mișto acolo, ai salariu bun.

Investigator sub acoperire: - Tragi cu puști, cu astea...

Inculpat: - Nu, sunt pe aviație. La F16.

Investigator sub acoperire: - Bă ești nebun? Zbori cu avionul?

Inculpat: - Nu zbor! Sunt mecanic pe armament, tot ce ține de bombe, rachete.

Investigator sub acoperire: - Bă ești nebun? I-auzi mă, mânca-ți-aș pana ta! Și le ai cu astea, cu bombele, ă?

Inculpat: - Îhî! Trebuia să dăm o tură să nu stăm pe loc.

Investigator sub acoperire: - Stai așa să-ți dau banii! Două zeci. E bine așa?

Inculpat: Vrei să mai lași și tu ceva de motorină, dacă nu, îmi lași data viitoare.

Investigator sub acoperire: - Cât să-ți las la motorină?

Inculpat: - Cât vrei tu! Nu știu ce să zic, eu vorbisem un preț cu tine, aveam impresia că vin acasă.

Investigator sub acoperire: - E bine 50 de lei, așa?

Inculpat: - Hai că e bine 50 de lei”, se arată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș.

Cei doi au fost întrerupți apoi de mascați. Inculpatul a fost reținut și apoi arestat preventiv. În prezent se află în arest la domiciliu.

A făcut două denunțuri penale

Audiat în cauză, argeșeanul a recunoscut infracțiunile ce i s-au reținut în sarcină. Acesta a solicitat judecarea cauzei doar pe baza probelor administrate în timpul urmăririi penale, cerere care a fost admisă de instanţă.

De asemenea, inculpatul a formulat și două denunţuri cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, iar unul dintre ele a condus la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană care a dobândit astfel calitatea procesuală de inculpat în cauza respectivă. Bărbatul este angajat la UM 01912 Borcea, din județul Călărași, începând cu data de 31.07.2019 în funcţia de maistru militar specialist. Judecătorii susțin că acesta a introdus droguri inclusiv în unitatea unde era cazat.

„Instanţa observă că inculpatul, în pofida funcţiei deţinute, care implică atribuţii legate de siguranţa statului, nu s-a sfiit să introducă droguri chiar în incinta unităţii în care a fost cazat, fiind la rândul său consumator de cannabis şi ocazional de cocaină. Împrejurarea că inculpatul a avut îndrăzneala să introducă droguri în incinta unei unităţi militare, în care în mod obişnuit funcţionează reguli stricte, este un indicator al periculozităţii unei astfel de persoane care, în plus, este în contact cu alti indivizi care au preocupări pe linia traficului de droguri şi de la care se poate aproviziona cu cantităţi apreciabile de astfel de substanţe, aşa cum rezultă din convorbirile pe care le poartă cu investigatorul sub acoperire cu ocazia tranzacţiilor din prezenta cauză”, se mai arată în dosar.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea