Primarul comunei Mărăcineni, urmărit non stop de două mașini

# IATĂ DOVADA FAPTULUI CĂ TRĂIM ÎNTR-UN STAT MAFIOT! # Polițiștii ridică din umeri, datorită vidului legislativ # Candidatul PP-DD la funcţia de Primar al Comunei Mărăcineni, cercetat pentru  mită electorală # Nicolae Dascălu e acuzat că a împărţit ochelari alegătorilor din comună. Ziua de vineri, săptămâna trecută, pentru primarul comunei Mărăcineni a fost una încărcată de teroare, frică, spaimă și, mai presus de toate, confirmarea faptului că trăim într-un stat mafiot. Toate acestea le-a simțit pe propria piele Niculae Șerban, edilul localității mai sus amintite. Încă de la primele ore ale dimineții, acesta a observat că este filat în trafic de două autoturisme, un Peugeot și o Solenza. Întreaga zi, primarul Șerban a fost urmărit cu obstinență, fără nicio încercare de mascare, din contră. Cele două mașini, practic, au stat lipite de orice autovehicul în care se deplasa acesta, într-un stil pe care îl vedem numai în filmele cu mafioți.
În după-amiaza aceleiași zile, cu câteva minute după orele 16, cel urmărit s-a deplasat la postul de poliție Bascov pentru a depune o plângere penală împotriva celor doi conducători auto. Motivele depunerii unei asemenea plângeri sunt lesne de imaginat. Gândiți-vă numai la faptul că și dumneavoastră, stimați cititori, ați putea fi urmăriți o zi întreagă. Vă asigurăm, primarul era profund îngrijorat, chiar speriat. Probabil așa s-ar fi întâmplat oricărei persoane puse într-o asemenea ipostază.

Poliția Bascov, încuiată. Urmăritorii au intrat, și ei, în parcarea poliției

La câteva minute după orele 16, primarul Șerban ajunge la sediul poliției Bascov, pentru a depune plângerea formulată. Numai că…poliția era încuiată. Fiind și noi, jurnaliștii, de față, am reușit să oprim un echipaj al poliției din Găvana care i-a contactat pe agenții secției locale de poliție. Aceștia au primit plângerea primarului de la Mărăcineni, fără să îi dea însă număr de înregistrare. De ce? ”Pentru că în Registru se primesc plângerile numai până la orele 16”, a fost replica polițiștilor. Între timp, urmăritorii trăgeau alene dintr-o țigară, în parcarea poliției. De ce? Simplu. Pentru că legile statului roman nu prevăd acest tip de infracțiune. Și ei știau foarte bine ce prevede și ce nu codul nostru penal.

Primarul Șerban a plecat de la Poliția Bascov cu urmăritorii în spate

După discuții de câteva minute, în care i s-au explicat cele de mai sus, primarul comunei Mărăcineni s-a suit în mașină și a plecat. După el, mașina urmăritorilor. Un polițist al secției, întrebat de noi, a opinat: ”Da ce îi face, domnule? De ce tremură, de ce este speriat? Numai îl urmărește, nu îi face nimic…” Așa că, stimați oameni, infractori sau nu, aflați că puteți îmbolnăvi de nervi pe oricine, chiar și pe un șef de post de poliție, urmărindu-l zi și noapte. Legea vă permite, polițiștii nu vor lua nicio măsură. Iar filmele în care cineva sună pe mobil și echipajul de poliție îi arestează pe cei care vă urmăresc sunt americane, nu românești. IATĂ UNA DIN DOVEZILE FAPTULUI CĂ TRĂIM ÎNTR-UN  STAT MAFIOT!!!

Tensiunile în comună au pornit cu o zi în  urmă

Cu doar o zi înainte de startul campaniei electorale, Nicolae Dascălu  s-a ales cu dosar de   cercetare penală pentru infracţiuni la legea electorală. Pe 10 mai 2012, candidatul PP-DD la şefia Comunei Mărăcineni a fost surprins de poliţiştii argeşeni în timp ce împărţea localnicilor ochelari…la plic
“Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de Popescu Alexandru, din  Mărăcineni, cu privire la faptul că, pe raza localităţii, doi bărbaţi, care se deplasează cu un autoturism marca Hyundai Santa Fe, distribuie medicamente cetăţenilor din zonă, cu titlul de mită electorală. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, care au depistat autoturismul în cauză şi au identificat pe  D.N.L, de 48 ani, din  Mărăcineni, candidat al unui partid politic pentru alegerile locale la funcţia de primar şi pe  I.N. de 52 ani, din Mărăcineni, care împărţeau cetăţenilor ochelari ambalaţi în plicuri", se arată comunicatul  Poliţiei Argeş.
Candidatul şi însoţitorul său au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti în vederea efectuării cercetărilor, dar au  refuzat  să dea declaraţii scrise cu privire la cele constatate de oamenii legii. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 109 din Legea 67/2004.

Cei doi  riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani

Potrivit Legii 67/2004, "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”

Atenţie! Mita şi votul electoral înseamnă închisoare pentru ambele părţi

Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat, vineri, şi în Argeş campania "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare". Scopul campaniei este acela de informare asupra sancţiunilor pe care le riscă dacă încalcă prevederile legale în domeniu.
Prin această acţiune se doreşte asigurarea unor alegeri corecte în cele două scrutinuri care urmează să fie organizate în acest an. În Argeş vor fi distribuiţi 12.000 de fluturaşi prin care alegătorii vor fi informaţi asupra sancţiunilor pe are le riscă pentru luare de mită în scopuri electorale. Mai mult, în pieţele, centrele comerciale şi în liceele din întreg judeţul vor fi postate 2500 de afişe cu privire la consecinţele încălcării normelor electorale.  M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea