Regia Județeană de Drumuri Argeș a început pregătirea pentru iarnă

 

# Vor fi închiriate utilaje în valoare de 4,1 milioane de lei

În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile județene pentru perioada de iarnă, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A. a început demersurile pentru achizițonarea unor servicii de închiriere de vehicule industriale cu șofer necesare pentru deszăpezire. Regia Județeană pune la bătaie suma de 4.112.123,34 lei, fără TVA, care va fi împărțită în 16 loturi, în funcție de district, conform informațiilor furnizate de SEAP. Ofertanții au posibilitatea să depună oferte pe fiecare lot în parte, după bunul plac. Procedura de licitație va decurge separat pentru fiecare lot în parte.

 

Utilajele închiriate vor fi programate să lucreze în trei schimburi a câte 8 ore, iar ieșirea utilajelor în trasee va fi coordonată de șeful de district.

 

Drumurile Județene sunt afectate în perioada de iarnă de mai multe fenomene meteorologice care pot determina înrăutățirea viabilității acestora, dar și dificultăți în desfășurarea traficului sau chiar închiderea traficului rutier. De aceea, pregătirea utilajelor pentru sezonul de iarnă este neapărat necesară.

Regia Județeană va împrumuta vehicule și pentru transportul de sare

O altă licitație a RAJD Argeș care a fost inițiată pe SEAP, în ultima săptămână, se referă la încheierea unui contract privind „Închiriere vehicule cu șofer pentru transport sare gemă industrială, pe drumuri județene, aflate în administrarea Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș R.A. în perioada 2023-2024”. Mașinile vor transporta, în total o cantitate de 5.527 tone de sare pentru perioada de iarnă, după cum urmează:

- District Pitești (inclusiv Băjești) - material (sare) de transportat = 2450 tone; distanță medie de transport estimată = 75 km / sens;

- District Hârsești - material (sare) de transportat = 680 tone;distanță medie de transport estimată = 110 km / sens;

- District Căteasca - material (sare) de transportat = 930 tone; distanță medie de transport estimată = 100 km / sens;

- District Cepari - material (sare) de transportat = 1165 tone; distanță medie de transport estimată = 45 km / sens;

- District Buzoiești - material (sare) de transportat = 302 tone; distanță medie de transport estimată = 125 km / sens.

Valoarea totală estimată a acestui contract este de 410.760 lei, fără TVA. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea