Cerșetorii fac bani frumoși. Strângea și 200 de lei pe zi din cerșit

 

# Argeșean condamnat pentru exploatarea cerșetoriei

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană! Fii profesionist, ce dracu’!”, spunea Gheorghe Dinică în filmul „Filantropica, în timp ce juca rolul liderului mafiei cerşetorilor din Bucureşti. Și în Pitești găsim multe persoane care își câștigă salariul în timp ce stau la colțul străzii și spun o poveste. Multe dintre ele sunt aduse în oraș de alții care profită de pe urma lor. Foarte puțini sunt cei care ajung să răspundă penal. Unul dintre aceștia a fost condamnat, pe 5 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, primind un an și șase luni de închisoare cu executare pentru exploatarea cerșetoriei. Decizia este definitivă!

 

Argeșeanul a fost acuzat că a determinat o persoană, care sufera de afecțiuni psihice și care se afla în îngrijirea sa, să cerșească. Îl ducea cu mașina la semafoare, în Pitești și împrejurimi, unde acesta apela la mila trecătorilor, și se întorcea seara după el. Erau zile când strângeau din cerșetorie și câte 200 de lei. Când obținea mai puțini bani, inculpatul îl forța pe cerșetor să „muncească” mai mult.

 

Activitatea întreprinsă de cei doi a durat pe parcursul a cinci ani, fiind întreruptă în vara anului 2021. Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Piteşti l-au surprins pe inculpat pe când îl transporta pe cerșetor în locurile de unde apela la mila publicului.

„În perioada 2016 - iulie 2021 a determinat persoana vătămată D.G., persoană cu afecţiuni psihice aflată în îngrijirea inculpatului, să apeleze în mod constant la mila publicului, beneficiind de sumele de bani astfel obţinute şi a înlesnit activitatea acestuia, transportându-l cu autoturismul său până la semafoarele unde victima apelează la mila publicului şi preluându-l când aceasta înceta activitatea”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

„Avem două milioane în cap”

Iar victima strângea bani frumoși din cerșit. Erau zile când primea și peste 200 de lei. În dosar apar mai multe interceptări între inculpat și victimă.

„Victimă: - Vezi că am făcut două milioane, i-am schimbat, mânca-ti-aş. venit, am băut şi eu o bere. Ai, avem două milioane în cap.

Inculpat: - Trebuie să mai facem...

Victimă: - E bine? Bă, la zece vii încoa.

Inculpat: - Da. Ne îmbătăm diseară”.

„Am şi d-ăia, piculici, de 50 de bani”

Inculpatul era în mod constant interesat de sumele obţinute de victimă din cerşit. De asemenea, când nu obţinea suficienţi bani îi spunea victimei să stea mai mult la cerşit.

„Victimă: - Gigele, am făcut un milion!

Inculpat: - Ai?

Victimă: Un milion, l-am numărat io. Numai d-ăia din mari am.

Inculpat: Taci din gură. Stai acolo până la 11.

Victimă: - Da, mă, fac, depăşesc de un milion. Am şi d-ăia, piculici. D-ăia din 50 de bani”, se arată în dosar.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea