Primarul de la Morărești, vizat într-un dosar de abuz în serviciu

 

Poliţiştii argeșeni au efectuat, săptămâna trecută, patru percheziţii la sediile și punctele de lucru ale unor firme, dar şi una la Primăria comunei Morăreşti. În dosar se suspectează că reprezentanţi ai administraţiei locale din Morărești au făcut măsurători nereale pentru ca o firmă care a realizat o lucrare la un drum să fie scutită de restituirea unei sume de bani. Dosarul vizează, de asemenea, lucrări la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate de opt sau chiar de zece ori, susțin anchetatorii.

 

Pe 5 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Vizat de cercetări este și Gheorghe Purcaru, primarul comunei Morărești, care a fost ales în funcție pe listele Partidului Ecologist Român.

 

„Din cercetări s-a stabilit că edilul unității administrativ teritoriale, cu încălcarea legii, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conținutul caietului de sarcini, măsurători ce nu ar corespunde realității și având ca scop exonerarea societății comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Argeș.

Prețuri supraevaluate

De asemenea, edilul este acuzat și pentru modul în care a plătit lucrările efectuate la dispensarul din localitate. „Totodată, acesta ar fi dispus efectuarea plății integrale pentru o lucrare de achiziții publice constând în renovarea dispensarului localității efectuată de către o terță societate, fără ca recepția să fie efectuată și pentru echipamente care, fie nu au fost puse în operă, fie al căror preț a fost supraevaluat de până la 8 sau 10 ori față de prețul practicat pe piață pentru produse similare”, mai susțin reprezentanții IPJ Argeș.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile, precum și alte documente de la Primăria Morărești. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite, și luarea măsurlor legale care se impun.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea