Un consilier local piteștean nu are declarația de avere publică

 

De doi ani, consilierul local piteștean Răzvan Șerbănoiu (PNL) nu are declarația de avere pe site-ul Primăriei Pitești. Este singurul dintre consilierii locali care are depusă doar declarația de interese. Declarația sa de avere nu se găsește nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Devenit cunoscut printre consilierii piteșteni ca fiind cel care are întotdeauna o întrebare de pus în Consiliul Local, Răzvan Șerbănoiu, administratorul grupului de Facebook „Pitești, orașul meu!”, nu știe de ce nu îi apare declarația de avere.

 

Deși este curios din fire, iată că nu are un răspuns concret tocmai la o întrebare care îl privește. „Am declarația de avere depusă. Întrebați la ăștia care se ocupă. Nu s-a schimbat nimic, același credit, același ălea. Nu am cumpărat, nu am vândut nimic. (...) Trebuie să sun la primărie să întreb, să văd dacă e o problemă. Cred că e o problemă de server, nu îmi dau seama”, a precizat Răzvan Șerbănoiu.

 

Consilierul local liberal a mai adăugat următoarele: „Mi-ar fi plăcut, sincer, să am de toate și să scrie lumea, decât să nu ai și să nu aibă ce scrie, dar asta e viața”, a mai adăugat Răzvan Șerbănoiu.

Ultima declarație publică este din 2021

„Atitudine în Argeș” a întrebat în locul lui Șerbănoiu la Primăria Pitești de ce consilierul local nu are publicată declarația de avere pe site și ni s-a precizat că aceasta nu ar fi publică.

„Domnul consilier are solicitare de anonimizare a datelor făcută pe platforma e-DAI, acolo unde se face de doi ani. Nici pe anul trecut, nici pe anul acesta nu avem un răspuns care să ne permită. Declarația este încărcată, dar nu se poate face publică pentru că există această solicitare a anonimizării veniturilor încasate de dumnealui”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Pitești.

Ultima declarație de avere publică a lui Răzvan Șerbănoiu este din anul 2021, având salariul confidențial. Șerbănoiu lucrează în cadrul unei societăți din Pitești. „La firma la care lucrez am un contract de confidențialitate cu ei”, ne mai spune consilierul local piteștean.

Începând cu anul 2022, declaraţiile de avere şi de interese se depun exclusiv prin intermediul platformei e-DAI. Chiar dacă salariul este confidențial, în mod normal declarația de avere trebuie făcută publică. Inclusiv structurile specializate ale MAI în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale au declarațiile de avere publice, doar salariul fiind blurat.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea