În Argeș a fost depistată cea mai mare captură de ecstasy din România. Valoarea drogurilor este de 4 milioane de euro

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de  10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

 

„S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc)”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

Drogurile au fost găsite în incinta unei parcări private în zona comunei Căteasca din județul Argeș.

„În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate  dintr-o  remorcă garată în incinta unei parcări private din  județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate  ecstasy”, conform sursei citate.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog. Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea