Fundația Leul Albastru organizează cursuri de acordare a primului ajutor, cu finanțare din partea Consiliului Județean Argeș

 

# 50 de persoane din comunitatea argeșeană vor fi instruite pentru a acorda primul ajutor în situații de urgență medicală

# Proiectul ”Eroii Argeșului” are drept scop creșterea accesului la servicii de sănătate pentru situații de urgență

Consiliul Județean Argeș susține inițiativele sănătoase! Fiecare curs de prim ajutor începe cu un joc de cunoaștere care dezvăluie motivațiile participanților de a învăța să acorde primul ajutor. Mai mult decât dorința de a dobândi noi deprinderi, cei mai mulți dintre ei își doresc să ajute. Lăudabil, ei își dedică o zi pentru a se pregăti să intervină în situații de urgență medicală.

În cadrul proiectului „Eroii Argeșului” finanțat de Consiliul Județean Argeș, Fundația Leul Albastru organizează cursuri de acordare a primului ajutor cu scopul creșterii accesului la servicii de sănătate pentru situații de urgență. Cadrele didactice și personalul auxiliar, elevii, persoanele vulnerabile vor fi instruite pentru a ști cum pot acționa pentru a salva vieți.

 

Proiectul a debutat cu două cursuri organizate pentru 43 de cadre didactice în perioada 5-6 septembrie 2023 la Liceul Tehnologic ”Astra” și la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” din Pitești. Participanții la curs au dobândit cunoștințele necesare recunoașterii unui stop cardio-respirator și cauzele acestuia, au învățat să aplice corect manvrele de resuscitare cardio-pulmonară la copil, adult și în situații speciale, cum să ajute vicimele în cazuri de inconștiență (e.g. lipotimii) și obstrucție a căii aeriene. Fiecare persoană instruită a practicat manevrele de resuscitare cu și fără defibrilator extern automat, Poziția Laterală de Siguranță și Manevra Heimlich, fiind evaluată pe parcurs, dar și la final, printr-un test grilă.

Astfel, trainerii acreditați de la Fundația Leul Albastru s-au asigurat că participanții sunt pregătiți pentru a interveni și acorda primul ajutor. Absolvenții cursului au primit câte un kit al salvatorului, care le va asigura siguranța atunci când salvează vieți.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea