Protest la Casa Județeană de Pensii Argeș. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

 

Angajații din mai multe case județene de pensii au organizat, joi, 26 octombrie, proteste spontane. Aceștia sunt nemulțumiți că salariile sunt sub nivelul celor din casa națională de pensii.

Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș au organizat joi dimineața, în jurul orei 10.00, un protest în fața instituției.

Măsura este legată de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

 

„Arătăm că, intentia noastră nu este aceea de a perturba activitatea curentă (nu se întrerupe activitatea de relații cu publicul și nici activitatea internă) și nu intenționăm să prejudiciem în niciun fel interesele beneficiarilor noștri, ci doar să ne facem auzite nemulțumirile noastre, cu privire la lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivat și nediscriminatoriu, care a condus la o situație inacceptabilă astăzi, la nivel de case teritoriale de pensii”, arată angajații CJP Argeș într-un comunicat de presă.

Diferențe de până la 3.000 de lei la salarii

„Analizând salariile celorlalți funcționari publici cu aceeași încadrare, din cadrul altor ministere, se poate observa că în prezent beneficiază de salarii nete cu mult mai mari decat ale celor din Ministerul Muncii - casele teritoriale de pensii , salarii stabilite în baza aceleiași legi, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. S-a ajuns la această situație, respectiv salarii mai mari cu 1000 lei – 3000 lei net , pe considerentul că celelalte ministere au obținut prin Hotărâri de Guvern sau Ordin de ministru, asimilarea salariilor la nivel central, de minister sau agenție după caz”, mai susțin angajații.

„Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”

„Arătăm ca nu toți bugetarii au salarii nesimțite, drepturile noastre salariale fiind nemodificate de aproximativ 7 ani, iar în curând vom ajunge să primim salarii la nivelul salariului minim brut pe economie, acesta fiind anual majorat iar ale noastre rămănând nemodificate. Nu dorim decât salarii decente în raport de muncă pe care o depunem. Există un sentiment de profundă nemulțumire, generat de salarii nemotivante, creșterea volumului de muncă, imposibilitatea recompensării muncii peste durata programului normal de lucru, practic nerecunoașterea importanței muncii noastre și a nivelului de specializare (dobândit în ani de zile), se mai arată în comunicat.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea