FC Argeș retrage definitiv tricoul cu numărul 10. Gentea: „Nu merită nimeni să îmbrace acest tricou”

 

Joi, 26 octombrie 2023, la 16 ani de la moartea marelui fotbalist Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea.

 

„Am propus Consiliului Director al Asociației Campionii FC Argeș ca începând de astăzi să fie retras tricoul cu numărul 10 pe care l-a purtat Nicolae Dobrin. Din punctul meu de vedere nu merită nimeni să îmbrace acest tricou și să rămână al cui știe toată lumea că l-a respectat”, a precizat primarul Cristian Gentea, în cadrul unei conferințe de presă.

 

FC Argeș a făcut gestul în memoria marelui Nicolae Dobrin, care a trecut în neființă în 2007, la momentul în care avea 60 de ani. O delegație a clubului, mai multe grupe de juniori de la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin”, precum și colegii de generație au fost la mormântul „Gâscanului” pentru a se reculege.

„Acesta a fost o figură emblematică pentru FC Argeș și pentru fotbalul românesc. El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci și un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuțit stadioane întregi, ci au și făcut ca numele său și al României să fie scris în publicații de pe întreg mapamondul. Contribuția sa la succesul echipei FC Argeș, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, nu poate fi niciodată uitată. Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru dorește să asigure că amintirea și spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veșnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România”, a transmis FC Argeș într-un comunicat de presă.

 

Nicolae Dobrin a fost considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti români. S-a născut la Piteşti, la 26 august 1947. A încetat din viață pe 26 octombrie 2007, în urma unei lungi şi grele suferinţe provocate de un cancer la plămâni.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea