Piteștiul dorește să devină orașul nr. 1 al florilor

 

# S.C. Salpitflor Green S.A. a început plantarea bulbilor de lalea în municipiul Pitești!

Din 19 octombrie 2023, a început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din municipiul Piteşti.

Dacă în anul 2022 au fost plantați 244.000 de bulbi, anul acesta vor fi plantați peste 460.000 de bulbi din peste 90 de soiuri. Astfel, municipiul Pitești devine orașul cu cei mai mulți bulbi de lalea plantați, în țară, depășind nivelul locului al treilea pe care s-a situat în anii trecuți, la acest capitol.

 

În Parcul „Lunca Argeșului” se vor planta peste 200.000 de bulbi, de patru ori mai mulți bulbi decât anul trecut. În primăvară, parcul va fi un adevărat spectacol de culoare!

 

Din luna iulie, specialiștii din cadrul Salpitflor Green SA au început să proiecteze rabatele de flori. A fost proiectată și colecția de lalele, astfel că, în primăvara anului viitor, vizitatorii Parcului „Lunca Argeșului” pot vedea într-un singur loc toate soiurile de lalele plantate în municipiul Pitești.

În premieră, vom avea în Pitești, în Parcul „Lunca Argeșului”, și o colecție de varietăți de Fritillaria, plantă cunoscută ca „laleaua sălbatică”.

Tulipa Pitești, primul soi de lalea din lume cu nume de oraș, va fi plantată atât în Parcul „Lunca Argeșului”, cât și în zona centrală și cartiere. Vă reamintim că ediția cu numărul 44 a Simfoniei Lalelelor a marcat o premieră pentru municipiul Pitești. Cel mai important eveniment al municipiului Pitești a prilejuit obținerea unui element de patrimoniu material și simbolistic inedit: laleaua ce poartă numele de „Tulipa Pitești”. Bulbii de lalea au fost aduși din Olanda și plantați în municipiul Pitești. Este prima dată când un soi de lalea din Olanda este adoptat în Europa de un oraș care are o tradiție a expozițiilor de flori, ceea ce a făcut din acest eveniment și o premieră la nivel european.

Pe lângă bulbi, se plantează și răsaduri de flori. Din primăvară până în prezent, s-au plantat peste 325.000 de bucăți

Primăria Pitești face apel la cetățeni să se implice în acțiunile de protejare a spațiului verde din municipiul Pitești. Este important să se contribuie, împreună, la menţinerea suprafețelor verzi şi să se aprecieze munca pe care salariaţii Societății Salpitflor Green S.A o depun în fiecare zi pentru înfrumusețarea orașului. Rugăm piteştenii să nu transforme spaţiul verde în locuri de joacă pentru copii, să nu hrănească păsările în zonele publice, foarte aproape de spaţiile plantate cu flori, să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcurile şi grădinile publice.

• Implicându-ne, prin respectarea unor norme şi conştientizând necesitatea existenţei spaţiului verde, muncim împreună pentru a avea un municipiu curat și înfloritor.

1. În ceea ce privește zonele verzi reabilitate prin realizare sistem de irigație cu automatizare și montare rulouri de gazon, în anul 2023, până în prezent, au fost reabilitate 7 zone, cu o suprafață totală de peste 16.650 mp.

2023 - finalizat:

1. spațiu verde spate Bazin Olimpic;

2. spațiu verde str. Maior Șonțu;

3. spațiu verde intrare în Pitești, Podul Viilor;

4. sens giratoriu, inclusiv triunghiuri, str. Calea București (Ramada);

5. spațiu verde Piața Calea București (Ceair);

6. spațiu verde Calea Craiovei – zona Casa Cărții - în fața Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”;

7. Expo-Parc.

2023 - în lucru:

Reamenajare prin realizare sistem de irigație, montare rulouri de gazon, plantare arbori, arbuști și înființare rabate de flori, după caz:

1. sens giratoriu, inclusiv triunghiuri, intersecție str. Craiovei cu str. Gh. Doja;

2. sens giratoriu str. Negru Vodă;

3. spațiu verde str. Eremia Grigorescu - zona izvor;

4. spațiu verde Bd. Frații Golești - Business HUB;

5. spațiu verde intersecție Calea Craiovei cu str. Exercițiu, vizavi de Kaufland;

6. spațiu verde stații de încărcare str. Costache Negri.

2. Tăieri/ toaletări

În data de 16 octombrie 2023, au început lucrările de tăiere/toaletare arbori aflaţi pe domeniul public al municipiului Piteşti. Tăierile de întreţinere şi cele de corecţie a arborilor/arbuştilor se execută numai în perioadele optime. Perioada optimă este perioada de repaus vegetativ, respectiv 15 octombrie - 15 aprilie.

Echipele de toaletări/tăieri arbori au început cu cartier Găvana și cartier Trivale, urmând și celelalte cartiere, în funcție de numărul de solicitări primite. Lucrările vor fi efectuate conform proceselor verbale emise de către Comisia de tăieri/toaletări din cadrul Primăriei Municipiului Pitești.

Menționăm că, atunci când se va interveni într-un cartier, vor fi executate toate solicitările primite până la momentul respectiv. Solicitările transmise ulterior vor fi executate în perioada octombrie 2024 – aprilie 2025.

Asociațiile de proprietari care doresc tăierea şi/sau toaletarea arborilor şi arbuştilor aflaţi pe domeniul public al municipiului Piteşti pot depune o solicitare la Primăria Municipiului Piteşti, care trebuie să cuprindă datele de identificare ale solicitanţilor, informaţii de contact, expunerea pe scurt a problemelor care fac obiectul acestora, precum și lista cu semnăturile a mai mult de jumătate din numărul proprietarilor care locuiesc în scara de bloc unde se solicită tăierea/toaletarea arborilor.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea