Uzina Ford de la Craiova şi Uzina Dacia de la Mioveni - repere importante economice ale României

 

Urmează ani buni pentru uzinele de la Craiova şi de la Mioveni, iar industria auto va progresa potrivit noilor tendinţe. Maşinile electrice sunt în vogă, iar Ford şi Dacia vor investi pentru a crea modele de succes. În curând, Dacia Renault va lansa noul Duster, iar în 2025 va intra în producție și Dacia Bigster.

La Craiova a început producția Transit Courier și Turneo Curier în variantele clasice, în timp ce modelele electrice sunt programate să intre în producție în 2024, împreună cu modelul Puma electric.

 

Potrivit G4media.ro, mașinile de la Craiova ajung în peste 20 de țări din vestul Europei, iar modelele produse la uzina Dacia Renault de la Mioveni merg în 34 de țări din Europa, dar și în Africa, Asia sau America Centrală și de Sud.

 

În primele 9 luni ale anului 2023, aproximativ 234.000 de maşini au fost produse la Mioveni și 141.000, la Craiova.

„Avem o industrie pe un nivel tehnologic cel mai ridicat. Peste 31 de miliarde de euro cifră de afaceri, mai mult de 220 de mii de locuri de muncă directe, 13 la sută din PIB-ul României, dar mai ales 29 la sută din exporturile totale ale țării noastre”, a declarat Adrian Sandu, secretar general ACAROM., potrivit G4media.ro.

Şi premierul Marcel Ciolacu s-a arătat mulţumit de evoluţia industriei auto în România: ”Sunt 2 puncte de referință, Craiova și Mioveniul. Vor veni noi investiții, în momentul în care trecem pe electrice o să căutăm investiții in bateriile electrice”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea