”Din punctul meu de vedere, exercițiul guvernamental al Cabinetului Ponta este unul contradictoriu și incoerent”

# Declară Cătălin Teodorescu, prim vicepreședinte PDL Argeș.

# Ce înseamnă pentru români în general, și pentru argeşeni în special schimbarea  Guvernului?
- Schimbarea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu cu cel al lui Victor Ponta nu înseamnă  rezolvarea problemelor cu care se confruntă România și competitivitate economică ridicată, dintr-o dată.  Dimpotrivă.  Este  iresponsabil modul în care PSD şi PNL aruncă spre ministere oameni incompetenţi şi complet nepregătiţi, cum este cazul Ministerul Educaţiei, unde de la învestirea guvernului pesedisto-liberal doi miniștrii au fost deja siliți să demisioneze, pe fondul a diverse suspiciuni. Dau exemplu, acuzația de plagiat care a și fost dovedită în ceea ce îl privește pe  Ioan Mang. Aceste realități spun multe despre calitatea oamenilor propuși de USL pentru înalte funcții în administrația publică.  Ajuns la putere, guvernul Ponta s-a gândit că a sosit momentul angajărilor la stat, nu de alta, dar probabil sunt multe solicitări de onorat, mai ales din partea clientelei politice. Tonul angajărilor a fost dat deja la Ministerul de Externe, la Ministerul Economiei, unde spre exemplu prima decizie a noului ministru a fost să sporească organigrama instituției cu aproape 100 de posturi.  În timp ce pentru clientela politică se găsesc soluții, crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni este nu reprezintă o prioritate. Mai mult decât atât, cei aflați acum la putere au anunțat noi disponibilizări. Astfel, de la Poștă, se anunță concedieri în masă, 1200 de angajați într-o primă etapă, ulterior alți 5500 urmând să rămână fără un loc de muncă. Această practică a guvernului USL probează lipsa de responsabilitate  și de interes față de sacrificiile făcute de români pe timp de criză. Din punctul meu de vedere exercițiul guvernamental al Cabinetului Ponta este unul contradictoriu și incoerent.
# Ce consecinţe credeţi că va avea această schimbarea asupra dezvoltării judeţului Argeș, a proiectelor aflate în derulare sau care erau programate să demareze în curând, dar şi asupra cetăţenilor?
- Îmi doresc ca această schimbarea de guvern să nu afecteze dezvoltarea județului Argeș. Sper ca noii guvernanți să dea dovadă de maturitate, de responsabilitate și corectitudine și să continue proiectele inițiate și desfășurate de către PDL, la nivelul județului Argeș. Fac referire aici la reabilitarea DN 73, care trebuie să beneficieze în continuare de finanțare și la faptul că nu este moral  ca acest proiect să fie asumat de PSD în cazul în care nu va fi tăiată finanțarea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea