Bursa locurilor de muncă în Argeș: participanți mai puțini decât numărul de locuri disponibile

 

 

Sute de persoane, tineri și specialiști, au participat, vineri, 27 octombrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de AJOFM Argeș. Acțiunea a fost organizată în sprijinul tinerilor absolvenți de învățământ dar și al altor persoane interesate în găsirea unui loc de muncă. La eveniment au participat 32 de angajatori care și-au prezentat portofoliile cu cele aproximativ 800 de locuri de muncă disponibile, ofertate vizitatorilor interesați.

 

„La bursa locurilor de muncă au participat 32 de agenți economici care au prezentat o ofertă de 786 locuri de muncă vacante disponibile, meseriile cele mai solicitate de către angajatori fiind cele din industria auto, construcții civile și industriale, industria prelucrărilor mecanice, transporturi, servicii către populație și comert. Numărul participanților din rândul persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca a fost de aproximativ 350”, a precizat Nicolae Bădescu, director executiv AJFOM Argeș.

 

Pentru persoanele cu studii superioare au fost puse la dispoziție un număr de 116 posturi vacante. Majoritatea au fost pentru profesia de inginer (constructori, producție, calitate, mecanici, automatiști, proiectare etc.), dar au fost solicitări și pentru economist, manager resurse umane sau consilier juridic.

„În urma interviurilor de angajare, 62 de tineri absolvenți au fost selectați în vederea încadrării, agenția urmând să monitorizeze pe parcursul a 30 de zile situația încadrărilor în muncă prin contactarea agenților economici participanți”, a mai transmis AJOFM Argeș.

11 deținuți au căutat loc de muncă

Și Penitenciarul Mioveni a participat cu un număr de 11 persoane private de libertate la Bursa locurilor de muncă. Deținuții prezenți la eveniment urmează să intre în comisia pentru eliberare condiționată.

„Cum perioada de executare a pedepsei pentru unii a ajuns la final și având convingerea că am îndeplinit toate obligațiile prevăzute de legiuitor, pe 27 octombrie 2023 ne-am prezentat cu viitoarea noastră promoție de persoane libere la Bursa locurilor de muncă din județul Argeș. Fiecare final marchează un nou început și promoția noastră este pregătită să reintre în societate, complet reabilitată. Considerăm că regulile de conviețuire în comunitate reprezintă baza pentru următoarea etapă a vieții lor. Am reușit să ajutăm pe unii să găsească un loc de muncă imediat după liberare, în timp ce alții au înțeles că alegerea locului de muncă necesită răbdare și implică provocări”, a transmis Penitenciarul Mioveni.

„Sunt deschis la orice loc de muncă pentru a mă integra și de la a pleca de la un punct zero pe viitor”, a precizat un deținut în urma participării la eveniment.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea