Alina Gorghiu, ministrul Justiției, surprinsă lângă un primar liberal judecat pentru corupție

 

Săptămâna trecută, ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a participat la un eveniment de partid la Târgu-Jiu. Spre mirarea tuturor, şefa PNL Argeş  a stat alături de un personaj controversat. E vorba de primarul PNL din Rovinari, Robert Filip, omul fiind trimis în judecată de Parchetul European pentru corupție în decembrie 2022.

Ulterior, Gorghiu a declarat că nu ştia că Filip are o aşa reputaţie.

 

”Este vorba despre un eveniment unde am fost doar invitat, nu organizator. Împreună cu domnul ministru Vestea am onorat invitația de a participa, pe lângă activitățile guvernamentale, inaugurarea unui sediu nou al unei instante, și la o acțiune politică, cu PNL Gorj. Nu am cum să cunosc istoricul legat de dosare al persoanelor cu care ajung în proximitate. Consider tendențioasă o asemenea interpretare. Vă dau un exemplu, astăzi am stat în diverse săli cu sute de persoane, am făcut poze cu mai bine de 100. Nu cunosc majoritatea persoanelor, dar sunt convinsă că prezumați buna mea credință. De altfel, singurii care împart dreptatea sunt judecătorii, pe baza probelor din dosare, nu pe baza unor participări la evenimente publice”, a declarat şefa Justiţiei, Alina Gorghiu, potrivit G4media.ro.

 

Primarul din Rovinari, Robert Filip, socrul acestuia, un afacerist din Ilfov și alte două persoane au fost trimise în judecată în decembrie 2022 de Parchetul European într-un dosar în care sunt acuzate că au fraudat milioane de euro din fondurile europene, potrivit comunicatului instituției.

”Suspecții (n.red: primarul Robert Filip, socrul său – om de afaceri şi încă două persoane) au format în 2018 un grup infracțional organizat pentru a obține fonduri europene pentru dezvoltarea Deltei Dunării (Programul Operațional Regional 2014-2020), în mod fraudulos. În acest scop, suspecții au dezvoltat o schemă cu mai multe companii, controlate fie direct, fie prin intermediari”, se arată în comunicatul Parchetului European, potrivit sursei citate.

 

Dosarul se află acum pe rolul Tribunalului București, fiind în camera preliminară.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea