Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare s-au purificat la Focul lui Sumedru, dar au comis-o cu limba română

 

Săptămâna trecută, deputatul Adrian Miuţescu şi şeful local de partid, Emanuel Soare au scos capul în lume. Nu i-am mai văzut de multişor şi chiar ne întrebam dacă mai fac ceva prin politică sau doar postează mesajele lui Orban pe social media. În Argeş, Forţa Dreptei e sifon, o ştie deja toată lumea.

Dar să revenim la cei doi, Miuţescu-Soare, care au participat, la Topoloveni, la aprinderea Focului lui Sumedru. S-au purificat de forţele răului, dar au comis o greşeală de clasa a II-a:

 

“Împreună cu președintele Forța Dreptei Argeș Emanuel Soare, secretarul general Florin Ciuleanu și colegi din biroul județean, am participat la manifestările prilejuite de aprinderea “Focului lui Sumedru” în orașul Topoloveni și în localitatea Bogați.

 

La târgul săptămânal, Primăria Topoloveni a pregătit un spectacol conplet pentru a marca aşa cum se cuvine evenimentul.

Focul lui Sumedru este una dintre cele mai vechi tradiții românești.

Organizarea a fost lăudabilă și în localitatea Bogați, unde cei prezenți au petrecut o seară de neuitat.

Îi mulțumesc domnului primar Ion Gîrleanu pentru invitație.

În fiecare an, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înainte de sărbătoarea Sfântului Dumitru, se aprind focuri, iar oamenii se adună în jurul acestora.

Obiceiul se păstrează și azi în localitățile argeșene, sărbătoarea fiind asociată cu sosirea iernii și a frigului”, a scris Miuţescu, pe Facebook.

Îi transmitem domnului deputat că se spune şi se scrie “complet”, nu “conplet”. Regulă de clasa a II-a, pentru cunoscători…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea